Törölt nick Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1569
Szia Harpokratesz!
( Teccik a niked :-D )

Nos. miután KV21MK típusú 51cm-es (1999-ben 90 ezer forintos!) készülékemet a Keravill kihozta, egyszercsak megdöbbenve vettem észre, hogy "bukkannak" a feliratok - szignál (merthogy van:-) ) elő: geometria rosszabb, mint a legoroszabb deltaképcsöves, a kép legalább 5 fokot balra dőlt stb.

Márkeservice kijön, fiatal srác kérésemre beállít (utólag elhiszem neki: feleslegesen:-) ), és elárulja: ezeket ugyanúgy kézzel szerelik összve és mérik bé, mint az Oriontot itthon anno (HA ezt tudom, akkor veszek 60 ezerért Funai-t, mert nézni az is jó :-/ ) - ti. én nagy naívan azt hittem (Márka-hit), hogy ezeket (is) kamerás, automata rendszer "végbeméri".

No ezek után az alig 4 éves készülékem majd' két éve Karácsony előtt (azaz 2002 végén) szó szerint színt váltott.
Mivel a hibajelenség nekem (aki meg tudom javítani, de nem TV szerelő vagyok azaz "vannak még új viccek számomra") új volt, szerelők végigtelefonozva és az egyik elmesélte melyik az az automatikus "önbeállítás", illetve önteszt (G2 segédrács-feszültség) amelyiket én OSD-n rosszul értelmeztem.
Készülék szét - a hiba megszűnt(!). Porszívó, G2 potméter beállít. Ok.
Erre egy hét múlva elkezd alapszínekben vergődni..
nem részletezem: elkezdett beöregedni a képcső és pluszban a képcsőfoglalat és a G2 poti IS kontakthibás lett.

Azt az alapvető hibáját, hogy
- némított hangnál (vagy 0%-ra vett hangnál, ami detto) szépen csicsereg
- a SCART-ra ötött jelforrás érezhetően belezavar a műsorjel képébe (ha túl nagy a videójel szintje akkor effektíve szinkronhibákat is tud okozni)
- hideg-meleg esetében a PLL-je úgy szar ahogy van
is figyelembe véve (melyek amúgy szabványokkal betakarhatóak, de a Márkához szvsz messze nem illenek!) a készülék ár/teljesítmény viszonya a fele egy Taiwanon gyártott és állítólag hamisított cuccénak (amir a FVF-esek olyan sokat hivatkoznak, de főleg szegény gyártók!)

Videót (ahogy itt hallom :-) ) ébreszős rádiót (8. éve nonstop megy - mondjuk rádiónak a hálókábelbe épített antenna miatt ab ovo és predesztináltan szar:-D) és mini hifit (PMC-205L, igaz abból kihagyták a magnóbemenetet és a vonal-kimenetet: pedig CSAK a csati kellene, a doksiján láccik Brrr!!!) még tudnak gyártani, de TV-t már a 80-as évek második felében sem tőlük vettek a profik (azaz az MTV).
Most már tudom, miért.

Üdv.

mm

Előzmény: harpokratesz (1566)