Vettem én is videót, íme:
2003.12.06-án a KORAL ELEKTRO SHOP nevű üzletben a kiállított videókészülékek közül kiválasztottunk egyet megvételre. (azért írom ki a nevét mert ezzel a boltal szívtak már páran)
Az eladó felhívta a figyelmünket, hogy a készülék ára azért alacsony mert "elkeveredett az eredeti doboz és nincs hozzá magyarnyelvű leírás"
Ennek ellenére a készülék megvételéről döntöttünk.
Miután az eladó kitöltötte a jótállás ijegyet kifizettük és távoztunk.
(én marha nem is néztem meg a jegyet!!!)
A készülék üzembehelyezésekor kiderült, hogy a tuner része csak az UHF sávon keres adókat és a scart kimenetén sistergős hangot ad.
(az rf kimeneten nem sisteregnek az adók, mármint amit megtalál)
Mivel ugyan ez a típus van a cimborámnak összevetettük a kettőt és ez nagyon nem úgy működik mint a srácé. Az keres is és nem is sistereg.
A jótállási jegyet elővéve ért a meglepetés: A jegyre az eladó azt írta,
hogy a készülék esztétikai sérült és "tuner nincs".
Nem tüntette fel a javítószolgálat nevét és címét, valamint az
alkatrész-utánpótlás jogszabályban meghatározott kötelező időtartamát. és a készülék gyáriszámát sem.
Maga a készülék nem esztétikai sérült és tuner egység is van benne, csak nem működik megfelelően.
Másnap visszavittem.
Mondtam neki, hogy szombaton hibás és használt árut adtak el. Erre ő rögtön, hogy igen az eladó mondta, hogy bemutató darab. Mivel ezt nem mondta az eladó, mondtam neki, hogy ez tán nem így volt.
Egy kis hiszti után visszadták az árát.
Bementem a szemközti EURONICS ba és vettem egy másik készüléket. Kicsit furán néztek, hogy átnézem a garjegyet megnézve minden rajta van e :) (de jó tanulság volt ez)
Egy telefunken volt. (a videó hőskorában jók voltak hát gondoltam jó lesz) Kipróbáltam és ez is csak az UHF sávon működött és ez is csak egy hangnormát kezelt.Nem jöttem rá melyiket mert az nem írja sehol a leírás, így amit meg is talált az UHF sávon azt sem lehet használni mert sistereg.
Visszavittem visszaadták az árát.
Már kezdtem feladni, de gondoltam úgyis megyek a TESCO ba körbenézek ott is.
Az egyik sarokban teljesen véletlenül találtam egy rakat lerázott cumót, köztük ott figyelt egy Philips 6 fejes videó. Rajta egy cimke "régi ár 84000ft új ár 53990ft alatta meg egy kis táblarajta 29900ft. Kerítettem egy eladót megnézte tényleg 24990ft. Mondom jó akkor ez kell. A táblácskát a kezembe nyomta és mehettem a pénztárhoz. Na itt összefutottak a biztonságos emberkék. Hogy most akkor én áraztam le? Mondom a nagyeszűnek, igen és azért hagytam rajta az eredeti árat mert olyan szép az a matrica. Na ezen gondolkozott egy darabig rádión kikérte a főbiztonságos véleményét aztán mikor felfogta hogy a pénztárgép a gyáriszám/vonalkód alapján is ennyire árazta nagy kegyesen odaadta. Volna de jött a csipogó kiiktató hadművelet. Na ez sem ment nekik. Szétszedték a dobozt forgatták a videót de az csak besípoltatta a kaput. Eddigre szép kis tömeg jött össze. Így összerakták és csipogás ide csipogás oda a kezembenyomták hogy vigyem csak.
De megérte a strapát nagyon inteligens és igen jó minőségű a videó. Szép képe, van autómatikusan összehangolta magát a tv vel (ami azon az 1 es csatin volt az magának is oda programozta be és így tovább az összeset is)