"Tekintve hogy járai az inflációt a gázárak beszerzési szint alatt tartásával,ileltve azokon a területeken,ahol versenypolitikai kontrolja vol az árak infláció alatti emelésével érte el,ami azért mostanra már érezteti hatását."
Bocs, mióta van a jegybank elnökének hatása a gázárakra - hacsak nem a forint árfolyamán keresztül? És minek az árát kontrollálhatja versenypolitikailag (tulképp. mi is ez a versenypolitikai kontroll???) (Ha meg Járai lassan négy évvel ezelőtti PM ügyködésére gondolsz, a gázár megállapítását tartalmilag akkor is a GM csinálta...) És miért éppen mostanra érezteti a dolog a hatását?
"(gondoljunk a mult téli gázkorlátozásokra,vagy a paksi blokk kiesése miatti problémákra). "
Gondoljunk, de miért is? Mivel gáz korlátozás ha jól emlékszem 1986 óta nem volt kis hazánkban, nekem semmi nem jut eszembe a tavalyi télről. (Ne keverjük ide a megszakítható erűmővi fogyasztások kiléptetését és más tüzelőanyagra való átállítását, mert az kicsit más, majdnem minden télen előfordul). A paksi blokk kiesése miatti problémák pedig pont az áramár infla feletti emelésének indoklására szolgált (az ÁFA dolgot anno Megyó nem nagyon reklámozta) - és nem a jegybank nyomta a dolgot. Ha konzisztensek vagyunk, a kártérítés beérkezését követően és a blokk helyreállítása után csökkennek majd az árak. De sajna erre van egy fogadásom...
De ha megkérdezhetem, miért is hoztad fel ezeket éppen most?
"Ezekkel tulajdonképpen az infláció megjelenséi ídőpontját tolta el,ileltve a majdani mértékét tupirozta fel.(most majd néhány év alatt kell megfizetni 7 év elmaradt közműfejlesztéseit...) "
Ezt miből is vezeted le? A gázárból szimplán? A gázár miatt minden közműfejlesztés visszaesett? Érdekes, elég jól mentek a bekötések az elmúlt években - talán a HFH-ról már hallottál... Ami pedig a közműfejlesztések megfizetését illeti, a következő néhány év az kb. 10-12 lesz, mivel kb. így szabályozzák a megtérüléseket. Hogy a következő pár évben meg kell csinálni pár dolgot, az igaz, de annak (az Orbánbányákon kívül) egy oka van, a fogyasztás pár év múlva növi ki esetleg az infrastruktúra egyes kapacitásait...
Másrészt ha nem ő irányította a dolgokat, akkor miért is ő tolta el az infláció megjelenési időpontját, ill. tupírozott?:-)))
"A lakáshitelek jelenlegi fomrályukban az állami aparátusnak adtak munkát,illetve a bankokat gazdagították.Meg azokat,akik olcson akartak kocsihoz jutni(környezetembe mindenki dupla hitelt vett fel a házvételeknél,és a különbözetet jól felélte tartós fogyasztási cikkekre,vagy befektette). "
Ja. Ez már nekem annyira bonyolult, hogy nem tudok érdemben reagálni:-)))) Bár a jelenlegi fomrályukban (!!!) a környezetembe én az ellenkezőjét tapasztalom, de mindkettőnk mintavétele torzít. Ki kivel barátkozik, olyan a mintája. Ilyen hitelcsalókról a környezetemben nincs tudomásom:-)))))))