Silan,
Már idéztem: "számos vallásos élményem volt, amikor világosan éreztem Isten jelenlétét az életemben". Aki erre azt mondja, hogy nem igazi hit, az rosszindulatú.
Szerined rosszindulatu. Szerintem meg ez teljesen malachy szintu kiemeles. Ha a kornyezetet is hozzaolvasod, akkor kiderul hogy mirol beszel valojaban. Es nehez elhinni, hogy ezt te ne tudnad nagyon jol.
>Nem tetszik egyébként az a vállonveregető stílus, amit te is meg a többi hívő is itt alkalmaz.
Jobban orulnel, ha anyaznank? :) kis szerencsevel beesik valamelyik zsebprofeta es lesz olyan is, addig jobb hijan velunk kell beerned -- valszeg nem sokaig, mert nincs errol tobb mondanivalo.
De eddigi információim alapján úgy vélem, hogy kellően magas intellektusú emberek esetében a hívőség szüntelen harcot jelent a hit és a racionális kételyek között.
Ez nincs igy. Nalam legalabbis. Ez ket teljesen kulonallo dolog, nincs erdemi metszeruk.
Gondolkodni meg ketelkedni attol meg boven van mit, csak nem a hittel kapcsolatban, hanem mindenfele a racio korebe tartozo dolgokrol.
>. Az itt megszólalók egy része azzal akarja diszkreditálni az írást, hogy Szalai története, érvei, azért nem relevánsak
Erdekes, hogy ezt tobbszor is leirtad annak ellenere, hogy egyertelmuen leszogeztuik, hogy _nincs_ ilyen szandekunk. Miert akarod diszkreditalni amit mondunk? Sot, azt is mondtuk poaran, hogy ez nem diszkredital semmit a mondanivalobol.
Az, hogy nem volt soha igazi hivo ott van leirva a cikkben. Feketen feheren. A torteneteben nincs semmi ok ketelkedni, az o tortenete az o szemszogebol.
>Tehát csak egy eleve ateista ember alapjában véve érdektelen töprengéseit olvashattuk
Ezt is o maga fogalmazta meg, ugyanabban a cikkben.
Es komolyan nem ertem miert akkora problema ez. Biztos nem lenne nehez olyan cikket sem talalni, amelyben azt allitja a szerzo hogy komolyan es tetelesen hitt ebben, abban, amabban, aztan kikotott meg valahol -- az indexen is talalhatsz torteneteket mondenfele iranyba. De ez a konkret cikk masfajta esetet ir le.
>úgyhogy eleve egyoldalúan szemléli az egész témát
Mellesleg a temat teljesen egyoldaluan szemleli, annak a neheny iranyzatnak a szemszogebol, amelyek kozelebe sodrodott a keresese nyoman -- kiprpobalhatott volna meg egy csomo masik vallast is, es azokkal kiegeszitve a gondolatokat mar nem tunne olyan egyoldalunak.
>, van, aki csak benéz, benyomja, hogy "áh, nem is hitt soha istenben, csak kóválygott a szerencsétlen össze-vissza", oszt már megy is.
miert, szerinted mit kene csinalni, irni egy ellencikket, vagy teteles ellencafolatot? Nem mindenkinek van annyi felesleges ideje felesleges dolgokra.
Maga a tortenet erdekes, mint kvazi barmely ember elete, a kovetkeztetesek es "ervek" komoly resze meg leragott csont es tuti benne van a miertnincsisten.faq-ban. Visoznt legalabb a leirasuk oszintenek tunt, marmint olyannak, hogy tenyleg a sajat toprengeset irta le, nem valami konzervet ollozott ossze. Eloben erdekes lenne beszelni az illetovel, ha idejon, akkor ennek ertelme is lesz.
Pasa