Törölt nick Creative Commons License 2004.02.01 0 0 1315
Van egy lelki koldokzsinor, ami sokkal tovabb megmarad mint a testi. Pl pszichologusok, pszichiaterek a problemas kisgyereket az anyjan keresztul kezelik.Egy gyerek egyszeruen "megerzi" ha az anyjanak baja van (lelki baja). Es ilymodon ha az anyanak hianyzik a gyerek, akkor a gyereknek is hianyozni fog az egyuttlet, fuggetlenul attol, hogy aki vele van az ismert es szeretett szemely. Ha az anya meg van gyozodve arrol, hogy jobb lesz a gyereknek nem bemenni, akkor ezt valoszinuleg a gyerek is atveszi. Persze biztosan vannak kivetelek, de szerintem igy van. Es miert lenne kevesebb joga az anyanak hianyolni a gyereket, elsoszulott magzatat, akivel addig mindig egyutt volt? Az anyanak is vannak jogai :) es nem feltetlen egy hisztis liba ha erre vagyik.

Vasarolni en is legjobban egyedul szeretek (es anyammal vagy hugommal de ezzel kesz is), gyerekkel tenyleg 2x olyan hosszu, de van hogy muszaj, masreszt lehet szorakoztato.

Lucilla, akkor a trukkok. Alapertelmezesben megprobalom erdekesse tenni a dolgot. Pl keressuk meg a lisztet. Hol a liszt, hova bujt? Ha meglat valami nemszeretem dolgot, lehet elterelni, az nem a liszt es most a lisztet keressuk. Olyan dolgot kell mondani amit ismer. Lehet gyumolccsel is. Valassza ki melyik fajta almat vegyuk meg, ezt vagy azt. Nagyobb gyereknek mar szoba johetnek a szinek, vegyunk piros zacskos tesztat. Vegyuk meg a legnagyobb dinnyet, a legkisebb uveg mustart. Szamolja ki o a zacskoba, hogy mindenkinek 3 kiflit vegyunk. Lehet irni rajzos listat, es o tegyen melle pottyot vagy huzza ki, amit megtalaltunk. Olvasastanulashoz is jo (majd neked meg kesobb :) ) a rajzos lista melle irni a nevet. Kisebbeknek elterelesnek mehet a kezebe valami kibonthatatlan torhetetlen de erdekes dolog, amit amugyis vettunk volna. Vagy amit nem fogunk megvenni de addig hadd nezegesse, majd kicsempeszem tole a vegen. En nem szoktam igerni semmit elore, ha jol viselkedik, a jolviselkedes alapertelmezett. De gyakran szoktam a vegen venni neki egy ujsagot (kifesto stb) azzal, hogy akkora elvezet volt vele vasarolni, szeretnem megkoszonni ezzel neki. Van olyan is hogy nem akkora elvezet es akkor hiaba keri, megmondom neki, ma nem veszek ujsagot, talan legkozelebb. Szoval igy :)

Előzmény: Törölt nick (1297)