Ha nem 3/3-ról írtál, akkor ugyan miről írhattál volna? Ha azon a szálon indulsz el, amelyen elindulni látszol most, akkor még tévesebb a következtetésed. Mert az, hogy "együtt működünk" (mintha ezt egy szadeszes államtitkár feje fölött láttam volna legutóbb, na mind1) mint itt élők valamilyen szinten az adott rendszerrel, aligha felróható bárkinek is. Ráadásul a 3-as iratokon kívül tulajdonképpen minden hozzáférhető ebben a témában, így ha csak ennyit tudtál előbányászni dokumentumot, akkor ebből csak erre kondicionált állapotban juthattál ilyen következtetésre.
Rendben Pozsgay nem akkor volt (most tényleg nem ugrik be, hogy mikor volt), de a jelenségbe szervesen illeszkedik.
Bulányit nem rehabilitálták. De Bulyányi nem csak az egykori összefonódások miatt nincs kibékülve egyházával.
"a Kádár-érában kompromittálódott személyek ma is vezető tisztséget töltenek be a történelmi egyházakban."
Ez önmagában mára már igencsak féligazság Erdő színrelépésével. De ettől függetlenül sem következik belőle, hogy minden - vagy akár a többség - kompromitálódott.
"A második fonaladdal sem tudok mit kezdeni, mert nem sok köze van ahhoz, amit én írtam."
Az könnyen lehet, mert te ugye eleve nem akartad kommentálni.
"Ez a te véleményed, te ezeket szűrted le az ide citált dokumentumokból. Én nem."
Józanul egyéb következtetéseket nem lehet levonni belőle.
Tudod mi hiányzik nagyon a mesédből?
Legalább előszedhettél volna 1 embert, aki saját jogán utána ment annak, hogy milyen jelentések készültek róla. Majd ezen jelentések körülményeiből levonhatta volna azt a következtetést, hogy Németh Géza keze benne volt a dologban. Már ha egyátalán létezik ilyen személy. Ugyanis erre átvilágítás nélkül is lehetőség lenne.