Törölt nick Creative Commons License 2004.01.31 0 0 97
Ez a mondat valóban rólad szól. Én is így gondolkodom felőled.

...szerintem ez neked telhjsesen félrement... minek alapján? ...én spec nem ezt gondolam rólad

Gondtalan az életük.

??? SENKINEK nem gondtalan az élete, csak különböznek a helyzetek...

Az agyat nem lehet túltölteni.

Ez is félrement nálad, vagy nem értesz a fiziológiához. Az emberi elme nem robotelme, telítődik, ugyanúgy, mint a szaglószervek az illatanyagoktól...

Az agy feltételezett kapacitásainak csupán 6%-át használjuk ki, mi emberek.

...jó duma, de mi alapján van bármi is feltételezve? Amúgy nem erre a kapacitásra utaltam korábban SEM...

Ezért én azt gondolom, a rengeteg racionális mellé be kell tölteni valami misztikát, mondjuk higítónak, mondjuk oldószernek.

Teljesen téves: a misztikumok feleslegesek, sőt kifejezetten károsak, olyanok, mint a kábítószerek, ami ellen állításod szerint küzdöttél... olyanok, mint a kiköpött rágógumi: beragad az emberi elmébe...

az én-ego által bennünk levő racionalitás mellett van egy isteni részünk: az önvaló.

Számomra ennek nincs értelme: feltételezni bármit lehet, alappal is, alap nélkül is... nincs értelme, ha nincs valami alapja...

...dolgaidért te magad vagy a felelős.

...többnyire, de ugye ott vannak a nem befolyásolható külső hatások...

A "kis" kozmoszodban nem vagy egyedül, veled van a "kis" kozmoszod teremtője is.

Hol, Amida, hol van a teremtő? Én nem tapasztaltam semmi ilyesmit eddig...

Úgy értek veled egyet, hogy minden embernek kellene egy nem racionális belső tartalmat erősíteni...

Nem, nem értünk egyet. Nem gond ez.

A világnak olyan emberekre van szüksége, aki képes önmagát megteremteni.

A világnak nincs szüksége emberekre, mert világ nem valaki. Amúgy értelek én valamennyire, de azt gondolom, merő illúzió azt gondolni, hogy pár száz generáción belül a jelenlegi arányok sokat változnának... túl sok a negatív hatás, mint pont a globalizáció... amúgy jó lenne...

Kedves Amida, ne érts félre, nem kritizáltalak, csupán őszintén írtam, amit gondolok.

Előzmény: Amida (91)