pasa_ Creative Commons License 2004.01.30 0 0 1262
1232,
Az oltasnak nem sok koze lehet a pisi kaki szagahoz es allagahoz. A fogyasztott dolgoknak annal inkabb. Beleertve mind a kajat mind gyogyszereket, vitaminokat. (Oltas alatt gondolom immunizalast ertettel, nem valami mast.)

Ha tisztan anyatejes a taplalas, akkor nem kene valtoznia semminek, de ha elkezdtetek mast etetni kozben, akkor teljesen termeszetes.

1233,
Szerintem teljesen felesleges a kisgyereket korhazba cipelni. Semmi baja nem lesz attol a par nap szunettol, olyan legalabbis biztos, amire a latogatas lenne a gyogyir. Az otthoni elet meg majd kialakul, nem kell kulon izgulni miatta. (Ez persze a sokasos ~5 napos benntartozkodasra vonatkozik, ha elhuzodik valami miatt at kell gondolni az uj ismeretek birtokaban.)

1247,
>A kérdés: mit tehet a 9 éves hisztis, akaratos gyerekkel? Tudtok vmi szakirodalmat ajánlani? Vajon egyetlen megoldás a gyermekpszichológus, vagy kezelhető a hiszti (ált. értelmetlen hiszti) otthon is, "egyszerűen"?

Ugy altalanossagban a hisztire a legjobb gyogymod az odafigyeles azonnali es drasztikus beszuntetese amint elkezdodik a szeansz. De a te esetedben lehet hogy nem hisztirol van szo. Gyerekpszihologussal beszelgetni szvsz biztos nem art. Nem kell azonnal a gyereket elvinni, keress emg egeyt, es beszelgess el vele, majd ad jo tanacsot. Azt se kell tragediakent felfogni, hogy a gyereket orvos vagy epp pszihologus megvizsgalja vagy akar kezeli. (Es nem hiszem hogy kevesebbet ertene hozza mint a forumozok. :)

1255
A hasmenesnek szamtalan oka lehet (pl. bakterium, virus, protozoon, diszpepszia, allergia), ezt nem lehet forumon keresztul diagnosztizalni. Es nem is kell, ha mar kuldtel mintat, meg fogjak mondani. Amugy van egy csomo jol hasznalhato adstringens, amivel lehet csokkenteni az ezzel jaro problemakat. En anno bizmut subgallikumot hasznaltam es mindegyik gyereknel kivaloan bevalt. Van egy ilyen szuszpenzio, szerintem veny nelkul is kaphato a aptikaban -- de gyerekorvos ir fel neked alkalmas szert csak meg kell herni, ha megsem. (fontos tudni, hogy ez csak tuneti kezeles, az okokat illik kideriteni. Ha a gyerek fogy vagy kiszarad, feltetlenul fordulj orvoshoz.) Etrendbol tort krumpli, krumplipure olyan, amit lehet par napra kizarolagosra fogni akar. Ha etel okozza, akkor ertelemszeruen ugy lehet rajonni, hogy amikor azt adod ujra jelentkezik :)

Pasa