halaloszto Creative Commons License 2004.01.30 0 0 97
Sziasztok!

A furesszel kapcsolatban:
A Alby kft-nel vettem, voltak vele gondok, (ha valakit erdekel, maganban) de be kellett lassam, hogy ennyi penzert nem lehet jobbat venni es kesz.

Nagyon nezegettem a kicsi asztali korfureszeket, es szerelmes voltam a Dewalt dw744-be, de mar elmult. Nagyon hasonlit ra a Bosch TS10. Az amerikai woodworking websiteokon az osszehasonlitasokban hol az egyik az elso, hol a masik. A dewaltnak fogasleces magatol parhuzamos vezetolece van, a bosch meg fordulatszamtarto, lagyinditasos, ami miatt allitolag nem lifeg oldalra a lap amikor indulaskor rant egy nagyot, igy ha csinalsz olyan betetet az asztalhoz hogy ne legyen res a lap mellett, nem tepi ki.

A nagy poen, hogy a bosch-t majdnem megvettem, de belattam, hogy nem kellene vagyonom jelentos reszet barkacsszerszamokban tartani. Viszont egy hete meg volt egy akcios sonderangebot megmaradt nem kell senkinek peldany a Fetis-nel, es odaadjak 190ezerert!!! Akinek szamit hogy hordozhato (34Kg), annak szerintem megeri. Plane hogy a dewalt 250ezert. (az arak valtozhatnak, es az afat tartalmazzak)

Mi a velemenyetek a LUTZ gepekrol? Azok inkabb ipari cuccok mi? Az obiban vannak VARIOLUX neven cuccok, amik csavarra lutz-nak neznek ki, csak olcsobbak, es a boltos az aran es a motor teljesitmenyen kivul semmit nem tud mondani roluk. Persze ott is porosodik evek ota. Pl 140ezerrt asztali korfuresz guruloasztallal, 35cm lappal, 2.2KW motorral. Ez sajna europai szabvany korfuresz, nem lehet bene 1cm szeles lapot tenni. Egyszer lehet hogy lesz nekem is.

Marogep:
Rferi: a ferm marovan nincs gondod a tengelyrogzitessel? Hasznaltam (kolcson) egy ilyent, es tok tetszett, csak a muanyag gomb amivel a tengelyt lehet rogziteni nagyon nem tetszett. A pocok ami rogzit valszinuleg lekopott, es mindig kiugrott. Sokkal jobban tetszenek a ket kulccsal hasznalhato valtozatok. Neked a 500 vagy a 800W-os van?

vajk

Előzmény: GPF (95)