Mezőbándi Creative Commons License 2004.01.30 0 0 41
Jé, tényleg írtam ebbe a topikba is! Milyen jó, hogy pár napja visszatértem a fórumozáshoz. Közben egy-két kérdésre azért sikerült választ kapnom. Pár hét és a kézirat is lezárul, úgyhogy hamarosan biztosan még többet fogok tudni.

Most a következők jutnak eszembe:

Saját kiadás esetén kb. 800e - 1 millió forint a nyomdaköltség és 500 db a minimális példányszám. Ennél kevesebbet nemigen vállalnak a nyomdák. Ez egy átlagos, puhafedelű, kb A5-ös formátumú (illetve kicsit kisebb) könyv költsége. Kényelmesen olvasható fonttal 32 sor: 1600 leütés per oldal. Mini betűkkel 40 sor: 2400 leütés per oldal. Pár színes fotóval, jó papíron. Viszed a nyomdának a kéziratot - nyilván elektronikus formában -, előadod az igényeidet és ennyi. Valószínűleg mindenképpen ráfizetéses kaland lesz, hiszen 1600-2000 Ft áron kellene túladni minden példányon a költségek megtérüléséhez.

Nekem extra igényeim is vannak (pl. nagyobb méretű - kihajtható - táblázat mellékletek), így ez biztosan dob rajta. Ugyanakkor "mindössze" kb. 300ezer karakteres terjedelemmel számolok - plusz több oldal illusztráció - (olvasható méretben kb. 200 oldal), ami egy átlag puhafedelű könyvnek fele-kétharmada. Ez tehát esetleg csökkenti a költséget.

Nyelvi, stb. lektorálást igyekszem ingyen megoldani, bár valószínű, hogy gazdát fog még ott is cserélni néhány ötezres a szakmai ellenőrzés okán. Azt azért nem várhatom el senkitől, hogy egy köszönömért rááldozzanak 2-3 napot. De ez nem tartozik a kötelező költségekhez.

Most ennyire emlékszem. Talán segít orientálódni.

Előzmény: Imhoteph (40)