Jóestét mindenkinek!
Vasárnap voltunk kint, mert a riasztószerelő betett pár érzékelőt. Kicsit kiakadtam.
Pár hete kiszedték a kádunkat, mert kiderült, hogy úgy tették be, ahogy az eredeti tervekben szerepelt, és nem úgy, ahogy a mi rajzainkon. B. építésvezető úr nagyon korrekt volt, úgyhogy kivették. Aztán a mögötte levő parapetet közben megépítették. Mostanra visszatették a kádat; ugyanúgy! Brrrrb... Ráadásul elkezdték befalazni a mellette levő kis háromszöget is...
A másik, ami őszintén meglepett, hogy az eredeti tervekkel ellentétben az elszívó kivezetését a Yaszs által leírt módon oldották meg. A terven ugyebár az volt, hogy a homlokzaton lesz kivezetve. Szóval ezzel az új megoldással több problémám van: egyrészt nem nagyon tetszik, hogy végigcsövezték az előszobám és a WC-m, még akkor sem, ha gipszkarton fal mögött lesz. Másrészt a WC-ben levő ventillátor mellett vezették ki a strangba, ezáltal a strang előfala (ami a mosdófülkénk hátfala) kb. húsz centivel előrébb kerülne, ezáltal nem férne el a mosdónk! A harmadik pedig az, hogy attól tartok, hogy ez a lakáson végigvezetett cső remekül viszi a hangot tőlünk a szomszédig, illetve tőle hozzánk. Hacsak nem üveggyapotolják végig a gipszkarton mögött.
Azonnal zaklatottan felhívtam B. építésvezető urat. Ő szokásához híven nagyon korrekten közölte, hogy természetesen a kádat kifalazzák és megfordítják, az elszívót pedig akkor a homlokzaton vezetik ki. Maxikorrekt! Csak azt nem értem, hogy ilyen változtatásokról miért nem értesítenek minket?
Megnéztük a kerítéskezdeményt, megnyugtatott engem is a kert mérete. :) Meg az is, hogy a sitthalom fele eltűnt. Azért az emeletiek, szegények, így is erre a komplett szeméttelepre fognak kilátni. Érdekes volt, hogy a falazóelemeken túl kb. 1m-rel volt egy mészcsík, ami tippjeim szerint a kerítés telekkönyv szerinti helyét jelöli. Szóval verjék a feneküket a földhöz, mert így is plusz területük maradt. A kijárás meg miattuk hiúsult meg, mert a mi és az ő kerítésük között lett volna egy gyalogjárda, ezt most kiosztották kertnek. Használják egészséggel!
Kiváncsiságból bekukucskáltunk Yaszs ajtaján, nekem korrektnek tűnt az előszoba burkolása, bár nagyon poros volt, így nehéz volt megállapítani. A mi lakásunk még messze van ettől, mivel mint mondtam, még a strang sincs lezárva elölről.
Mászkáltunk kicsit a házban, megnéztük a lépcsőház többi lakását. Nagyon hangulatos kis lakások, kiváncsi leszek rájuk berendezve. :)