Mint ezen rovat elinditoja es honapokon at egyik eletbentartoja szeretnek egy-ket gondolatot hozzafuzni a dolgokhoz.
Az utobbi ket napban latvanyosan csak a film letoltesenek reszleteivel van tele az eredetileg az uj Star Wars filmnek szentelt topic, ehhez is lenne nehany eszrevetelem
1. NAGYON el voltam keseredve amikor azt olvastam, hogy valaki csak azert tolti le a filmet mert egyebkent nem erdekli, de igy legalabb kitolhat Lucas-sal( avval a milliomos tetuvel ).En azt hiszem ez azert rendesen minosit.En nagyon drukkolok Lucasnak, hogy ez a film jojjon be( mar bejott ) es csinaljon meg sok ilyet.
2. Igaz az, hogy en is lattam az eredeti filmet fekete feherben es monoban, de ez a film es a datum ( 1999 ) mar nem errol szol. Ez a film igenis mozirol szol es Dolby Digitalrol meg ilyenekrol. Meg DVd-n sem lesz ugyanaz az elmeny ( bar fugg a felszerelestol ).
3. Szerintem ezt a filmet megnezni szamitogep monitoron, az korulbelul olyan mint house/techno zenet hallgatni gramofonon.Mar az elozetesek is amelyeket hivatalosan le lehetett tolteni, is 25 Mb terjedelmuek voltak es igazan jol csak QuickTime4-el 400Mhz es 64 Mb felett voltak relative jok, de szerintem ott is csak a legnagyobb felbontasu es 44khz-es stereo darabok, de azert a filmet meg igy sem akartam volna vegignezni.
Es ugye az a minoseg amivel a filmet most le lehet tolteni meg sem kozeliti a QuickTime 4-et.Sot, inkabb a beka segge alatt van.
4.A filmrol egyebkent annyit, hogy ma megneztem masodszor is ( pedig nem vagyok egy elvakult SW rajongo ) es megint nagyon tetszett.
Azt nem kell elfelejteni, hogy ez egy mese es ugy is kell kezelni.
Igenis, hogy mozivasznon kell megnezni, digitalis hanggal etc, meg gyari videokazettan sem ugyanaz az elmeny, nemhogy Pc-n, satnya minosegben.
5. Sokan mondhatjak majd azt, hogy nekem most nagy a szam en most itt vagyok kint annyiszor nezem meg ahanyszor akarom meg nehany napig es reszben igazuk lesz, de csak reszben. Mert nem olyan nagy a szam es meg otthon mondtam, hogy en is annak orulnek ha a magyar bemutato egyidoben lenne az amerikaival es nem vagyok kibukva magamtol, hogy most nekem milyen jo, mert annak orulnek igazan, ha mindenkinek ilyen jo lenne, mert akkor most beszelgethetnenk arrol, hogy a filmben ez meg az miert van ugy, ahogy es nem kene visszafognom magamat, nehogy elrontsam masok szorakozasat.
De. mindenkinek azt tudom ajanlani, pontosan azert mert lattam a filmet, hogy ha tenyleg szerette a SW filmeket akkor varja meg ( tudom, hogy nehez ) amig otthon vagy elotte Ausztriaban vagy akarhol a kozelben moziban meg lehet nezni es addig ne tegye ezt mert egy nagy elmenytol fogja megfosztani magat, ha mar elotte megnezte letoltve es tudja, hogy mi mikor jon.
Szerintem nem eri meg.
Persze akit a SW csak ugy mellekesen erdekel az nezze meg nyugodtan, mert annak ugyis mindegy.
A filmrol mar irtam ugyan nehany szot, ugy az 500-ik hozzaszolas korul, meg aznap amikor lattam es csak meg tudom ismetelni magamat.
A film egy szeduletesen jo mese, iszonytatoan profi technikaval felturbozva ( nagyon feltem, hogy peldaul a robotok szarok lesznek, de nem es angolul a " Roger, roger " dumajuk egyszeruen beszaras ) nem lehet es nem erdemes osszehasonlitani az elozo reszekkel, mert a szereplok teljesen masok.
Akik szerettek a SW-t eddig is ( tenyleg szerettek ) azoknak tetszeni fog, hiszen elmult eveimet en sem avval toltottem, hogy a Sw-al foglalkoztam es nem is avval fogom, de engem nagyon megragadott ez a film.
Mondom, moziban mas.
Nagyon jol van megcsinalva es szerintem a film pontosan megfelel annak aminek szantak, a sorozat indito darabja, megismerjuk a szereploket van egy kis kavar es elindul a tortenet amiben kesobb majd lesz Csaszarsag meg Darth Vader esatobbi.
Szerintem a tortenet is jol van megirva ehhez kapcsolodoan, Palpatine szerepe is 100%-osan tiszta lesz a film vegere ( a pali isteni egyebkent )Qui -gon Jinn ( kiejtve: kvai-gon-dzsinn ) is nagyon jol beleillik a sztoriba, a kiralyno nagyon jo ( Natalie Portman egyebkent beszaras, nagyon helyes kiscsaj, nagyon megnott a " Leon a profi " ota ). Obi-wan sem rossz, a kis sracnak ( Anakin ) sincs sok baja olyan es ugy jatszik mint egy 8-9 eves, nem is ertem, hogy mi a problemajuk vele tobbeknek, szerintem semmi baja.
Szerintem itt tenyleg arrol van szo amirol itt volt mar szo 1-2 hete, ez a film gyerekeknek es nagy gyerekeknek szol.
Aki mar nem erzi magat gyereknek ott legbelul az ezt a filmet meg se nezze mert nagyon bosszus lesz, az utalni fogja Jar Jar Binks-et ( aki egy igazi esetlen barom, de annyira nem idegesito mint mondtak pl. ) es az egeszrol azt fogja mondani, hogy az eredeti jobb volt.
Nem.
Az eredeti mas volt, masok voltak a szereplok ( es ugyanazok mind a harom reszben ).
Egy dolog tortent csak.
Meg tetszettek oregedni.
Ha nem, akkor el meg a remeny, hogy ez a film be fog jonni nektek.
Meg valami.
Amikor meg eloszor lattam a filmet Csutortokon, miutan vege volt meglatogattam a mellekhelyseget ( ferfi Wc ) es ott a melettem allo ket 40-50-es amerikai jopofak beszelgeteset halgattam.
Az egyik kerdezte a masikat, na szerinted milyen volt ?
A masik valasza: " It was allright !"
Hat ez a lenyeg.