Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 724
Nos én beszereztem az egyik verziót. Sajnos az európait, nem pedig ez Eviliso félét, amiről azt hallottam, hogy jobb a minősége.

Még nem néztem meg, csak egy pár részletbe kukkantottam bele. Annyit mindenesetre mondhatok, hogy a minősége tényleg nem túl jó. De ugye mihez képest. Igaz, hogy kamerával van felvéve, kicsit sötét a kép, valamint az első fél órában mikrofonhang van csak, de ha egy kicsit ráadod a brightnesst, meg egy kis saturationt nyomsz neki, videókazetta minőségű a dolog.

Viszont szerintem egy Star Wars film minőségét csak 1%-ban határozza az meg, hogy hol nézed meg. Én nem értem azt, aki azt mondja, hogy ahhoz, hogy élvezhető legyen a film, be kell ülni a Corvinba, popcorn, cola, pizza, fű stb. kell hozzá. Mikor én életemben először láttam az első részt, egy büdös kis lyukban néztem meg, a mozivászon tele volt légypiszokkal, nem volt Dolby MegaGodSound TMX 5000-DDA XVZF-TeraÉlvezet Pro hangtechnika, mégis mikor kijöttem a moziból 15 percig az oxigénmolekulákat keresgéltem.

Amit én ebből láttam az bőven elég volt ahhoz, hogy eldöntsem, meg fogom nézni. Engem az nem érdekel, hogy esetleg nem fogom úgy hallani a dolgot, mintha az űrhajó átmenne a fejem közepén és nem fog érdekelni, hogy nem látom 20 méter szélesen, kristálytisztán a dolgot. Ha ez a film jó, amit még nem tudok megmondani, akkor az mpeg megnézése után is jó lesz. És akkor alig fogom várni, hogy a moziban milyen lesz és akkor addigra talán a részletekre is oda tudok figyelni, nem csak arra, hogy milyen tuti Dolby Surround.

thifi

UI: Egy kicsit hülyén fogalmaztam, de remélem a lényeg érthető...