Tudom, hogy itt most a fórum Mikiról szól, az ő emlékéről, de nem mehetek el szó nélkül a média események mellett.
Van vmi ami más embernek is szemet szúrt. Az a hihetetlen szeretet, ami Portugáliában Mikit övezte.. Most döbbenünk rá mennyire. Ez Fehér Miklós érdeme is nagyban, kivivta a portugálok szimpátiáját, szeretetét.. De elárul egy csomó mindent annak az országnak a kultúrájáról, sport és futball szeretetéről, ahol játszott majdnem hat évet.
Saját honlapján olvastam hogy azt mondta egyszer, hogy ő tudja, hogy a Benficában játszani minden portugál gyerek álma.
És ő, Fehér Miklós Magyarországról itt játszik és micsoda nagy dolog ez, mondta ő büszkén.
És valóban nagy dolog az amit véghez vitt.
Portugáliában, volt szerencsém a 2004 EB rendezésre való felkészülés időszaka alatt megfigyelnem, a foci iránti olyan hihetetlen össztársadalmi vonzalom, érdeklődés volt, szinte mindenki egy emberként részt vett vmi programban, hogy meggyőzzék az UEFÁ-t, annyira bennük volt ez a nemzeti büszkeség, megmutatni akarás, hogy őszintén tudtam, hogy az UEFA döntése nem lehet kétséges.
Nagyon szeretetre méltó nép, befogadó, és nemzeti hagyományait ápoló a portugál. Erre egy apró példa. Talán emlékeztek még néhány éve a portugálokkal játszottunk kinnt selejtezőt, null-hárommal, és akkor történt hogy meghalt Amalia Rodrigues, a gitárral kisért melankólikus zene, a fado nagy alakja.. Nemtől, kortól, társadalmi státusztól független össznemzeti gyász volt...
Fontos az összetartozás érzése, fontos a nemzeti hagyomány, fontos, hogy fontos dolgokban és nehéz pillanatokban egységes legyen az ország.
És akkor talán nem lesznek olyanok akik exluziv videókkal jönnek elő ilyen pillanatokban!