Törölt nick Creative Commons License 2004.01.26 0 0 3814
Érdekes téma (lehet) ez a színpadi részegség. Ha van a topicban esetleg gyakorló színpadi színész, érdekelne, hogy lehet-e színpadon (valóban) részegen játszani? Kicsit ittasan talán lehet, de "tök részegen"?! (Szegény Ternyáknak sem sikerült, valóban, az utolsó Hamlet-előadása félbemaradt.)

Én is láttam olyan Bűn és bűnhődést az egykori Pinceszínházban, ahol mindkét főszereplő (Ternyák, Balkay) egy kissé ittasnak tűnt, Ternyáknak szövegproblémái is voltak, Balkay (!) súgta neki időnként a szerepét - és az előadás valahogyan mégis működött. Raszkolnyikovnak még jól is állt (úgy értem, hitelesnek tűnt) az illumináltság (vagy annak látszata), Balkay meg (akkor még?) jobb színész volt annál, hogy megzavarja őt egy kis alkohol. :-) Szóval nem tudom. Arra is emlékszem, hogy a Bűn és bűnhődés rendszerint éjjel kezdődött, ugyanaznapi Platonov után, amelyben szintén játszottak mindketten. Két ekkora súlyú darabot (és előadást) nyilván nem lehet végigjátszani "tök részegen", de az is lehet, hogy ki se lehet bírni alkohol nélkül. Hm?

Előzmény: Törölt nick (3812)