A válogatott orvosa nem tud szívproblémákról
<< 2/3. oldal >>
Lejkó Dezső, a magyar labdarúgó-válogatott volt orvosa nem tud arról, hogy szívproblémái lettek volna Fehér Miklósnak.
"Négy éve ismertem Fehér Miklóst, előbb az utánpótlás-válogatottnál, majd a felnőttek között foglalkoztam vele, de ilyen jellegű problémái nem voltak" - mondta Lejkó Dezső a Klub Rádiónak. "Nem tudok arról sem, hogy szervi bajokra vagy keringési problémákra szedett volna gyógyszert."
Lejkó Dezső szerint nem a labdarúgók túlzott fizikai megterhelése következtében történhetett a tragédia. "Más sportágakban is hasonló a fizikai megterhelés. Az elmúlt két évben én két hasonló esetről hallottam a labdarúgásban, az egyik éppen egy magyar játékossal történt. Az élvonalbeli játékosok rendszeres orvosi vizsgálatokon esnek át. A válogatott összejövetelein mindig megbeszéltük, ki milyen gyógyszert szedett, erre az esetleges doppingvizsgálatok miatt is szükség van" - mondta Lejkó Dezső.
A Benfica orvosa, illetve a guimaraesi kórház vezetősége arról tájékoztatta a portugáliai magyar nagykövetséget, hogy Fehér Miklós holttestét még hétfőn felboncolják, s várhatóan ezután lehet többet megtudni arról, hogy mi okozhatta a 18-szoros válogatott játékos halálát.
"Éppen útban vagyok Guimaraes felé, a helyi hatóságokkal együttműködve mindent megteszünk, hogy az ügyben hatékonyan, gyorsan és szakszerűen járjanak el" - mondta Balla János nagykövet. "A szerencsétlenül járt futballista családja napközben érkezik Portóba, természetesen mindenben a hozzátartozók segítségére leszünk."