szilva Creative Commons License 2004.01.26 0 0 1546
OFF

Akkor a horror része:

Venni akartam egy olcsó videót pont amiatt, hogy a gyerekek gyári mesekazettáit lehessen nézni. Tehát egyáltalán nem a hiper-szuper minőség volt a lényeg. Gondoltam, ma már azért csak tudnak videót gyártani...

Éppen a Tescoban jártunk bevásárolni, és a videós polcnál kérdezgettem az eladót. LG 2 fejes volt a legolcsóbb magnó, de váltig állította, hogy teljesen tökéletes - persze kipróbálni nincs lehetőség. Elvittem, aztán otthon a kábeltv-n nem találta meg a csatornákat, kézzel beállítgatva is kerregtek, a magnó állóképe olyan volt, hogy 2 db 6-8 centis (!) zajcsík volt a képben - ilyet már a 15 éves noname videók sem csináltak. Szóval egy sz@rhalom volt, visszavittem. Nagy nehezen sikerült az eladóval megnézettetni, hogy mit produkál a magnó, elnyúlt az arca, vett elő egy másikat. Az detto. Mondom, jó, akkor mi van más, ráfizetéssel? Itt már rájött, hogy nem mondhatja azt, hogy nem lehet kipróbálni, mivel pénzt vissza nem akartak adni semmiképp, és abból oltári nagy ordibálás lett volna, ha még 5-6 videóval hazaküld én meg visszahozom. Elővett valami (talán 3betűs nevű) magnót, ami 6 fejes, sztereó, néhány ezrest kellett volna ráfizetni, hogy az biztosan meg fog feleli. A kiállított mintapéldány tényleg szépen működött (közben megjegyezte, hogy abban is LG belső van). Kértem, vegyen elő bontatlant, nézzük meg, ha jó, akkor írhatja a papírokat. Elővett egyet, erre a 6 fejes videón 6 centis zajcsíkok az állóképben... A manus megszólalni sem tudott... Néztük még, hogy mi van, ami lett volna (jobb márkák), azok az eredeti elképzelésemnek kb. duplájába kerültek, azon kívül volt még egy (papíron elég szimpatikus tulajdonságokkal bíró, sztereó) Samsung, amiből csak a kiállított darab volt, és bár azt mondtam, hogy elvinném megtekintés után, a manus mondta, hogy nincsenek meg a papírjai és így nem lenne rá garancia(!). Nagy nézelődés után találtuk a Daewoo-t, amit ott helyben kipróbálva korrektnek tűnt. Hazavíve elsőre megtalált minden csatornát a kábelen, teljesen jól, LP-ben is egész elfogadható, az állóképe is szép (jó, nem stúdiómagnó, de otthonra bőven elég). Ez a hülye hibája ha nem lenne, akkor én teljesen meg lennék elégedve vele.

ON

Előzmény: csab_1HD1 (1545)