alfredoo
2004.01.25
|
|
0 0
166
|
mf
biztos hogy faroksag a faroksag de miert ne szunhetne meg barmi? en nem azt irtam hogy meg fog szunni hanem azt irtam, hogyha a jo 100000 letszamra becsult magyar zsidosag(???) vallalna magyar zsidosagat akkor vezetoi egyaltalan nem biztos hogy a jelenlegi vezetoi korbol kerulnenek ki? mi lenne ha lenne a magyar zsidosagon belul egy anticionista mozgalom, amelyik a magyarsagba valo minel gyorsabb es minel melyebb integraciot hirdetne? ezzel en nem tagadom a cionizmus leeteet es fontossagat es szuksegesseget. csak azt mondom hogy egyaltalan nem biztos hogy uralkodo iranyzat lenne a magyar zsidosagnak 'szamito' emberek kozott. ugye, polonius ide vagy oda, demokracia van? es feleed sem allitottam semmit. csak felvetettem egy lehetoseget. mi lenne akkor peldaul ha, ujabb mi lenne, ha a szabad identitasvalasztas alapjan 2 millio magyar vallana magaat zsidonak es szervezetet hozna letre, cigany, roman szervezetekhez hasonloan. es akkor a zsidosag HIVATALOS kepviseletet magyarok latnak el. ez peldaul jaszladanyban mar mukodik es meeg nem tudjuk hany helyen fog mukodni? gondolom te nem erzel a helyzetben semmilyen demokraciadeficitet en meg igen. ez 1:1. es akkor meeg nem is emlitettem hogy ennek a dolognak, a zsidosag kepviseletenek, anyagi vonzatai is vannak? mindenesetre megkerdezem hogy a mai magyar zsidonak szamito emberek erdekeit vagy LEETEET miert csak egy VALLASOS szervezet es egy kulfoldi orszaghoz vilagosan kotodo szervezet kepviselheti? ezt mikor es ki veeste kobe? termeszetesen az szervezetek onmagyarazata ezt lehetove teszi es megideologizalja. de ettol ez meeg nem egy demokratikus processzus.
a wannseei jkv ketsegbevonasaval kapcsolatban en is emlitettem uboatnak az altalad fellelt forrast es annak ESETLEGES iranyultsagat. de abbol a vitabol kiszalltam. biztos van/lesz aki folytatja.
az idezetet nem ertem. ennyibol nem ertem. de biztos hogy zsidokrol van benne szo. alapveto elvem mindenesetre gondolkodasom maximalis fuggetlensege. ezzel remelem nem vagyok egyedul. |
Előzmény: Montefiore1 (162)
|
|