Magyarország legnépszerűbb játékmestere visszautasította a közszolgálati tévé ajánlatát
Vágó István marad az RTL Klubnál
Blikk, 2004-01-25
Budapest - Vágó István marad az RTL Klubnál. A kvízmester nem akarta a 48 millió forintos fizetés hírével borzolni a nézők kedélyeit, ezért nemet mondott a Magyar Televíziónak. Állítása szerint a kiszivárogtatott összeg nem az ő zsebébe került volna, mert a gáláns ajánlatot a produkciós cég tette a közszolgálati televíziónak.
Vágó István továbbra is az RTL Klub húzóembere marad. "Három műsorról tárgyaltam egy produkciós céggel.
A Legyen Ön is milliomos! nézettségét egyetlen mûsor sem tudta felülmúlni
Ezek között volt a sokat emlegetett Quizfire - nem fűztem hozzá túlzott reményeket -, illetve egy történelmi műsor, amelyet nagyon szívesen elvállaltam volna” - magyarázta Vágó. "A cég valóban ajánlatot tett az mtv-nek, ami annyit jelent, hogy én is ebből a pénzből kaptam volna a fizetésemet, csakhogy nem ennyit!” - nyilatkozta lapunknak percekkel azután, hogy közölte döntését Kolosi Péterrel, az RTL Klub programigazgatójával. A tévésztár nem árulhatta el, hogy mekkora összeggel honorálták volna a munkáját az mtv-nél, mert a tárgyalások vége előtt visszalépett. "Nem tudom, hogy szándékosan szivárogtatták-e ki az információt, de az bizonyos, hogy a TV2 internetes portálján jelent meg először a 48 millió forintos hír. Ha céljuk volt a csepegtetéssel, akkor csúnya öngólt lőttek, hiszen nekik éppen az lett volna az érdekük, hogy elhagyjam az RTL Klubot” - mondta Vágó, akinek fogalma sincs róla, hogy kinek köszönheti a botrányt.
"Szeretek dolgozni, éppen ezért érdekelt az ajánlat. Feltehetően az RTL klubos fizetéshez hasonló öszszeget kaptam volna a közszolgálati adónál is, azzal a különbséggel, hogy ott sokkal több munka várt volna. Rosszul érzem magam, mert az emberek óhatatlanul összehasonlítgatják majd a hírekben megjelent hatalmas összeget a saját fizetésükkel, és ez árt a megítélésemnek. Figyelemmel követtem az internetes fórumokat, ott is felháborodottan írtak az eseményekről” - mondta Vágó István, hozzátéve, hogy talán álmát, a történelmi dokumentumműsort is sikerül megvalósítania az RTL Klubon.
Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója a döntés előtt megerősítette, hogy együtt ebédelt Vágó Istvánnal, és megpróbálta maradásra bírni. "Anyagi kérdésekről nem esett szó köztünk, a jelenlegi megállapodás mind a két fél számára kedvező” - nyilatkozta Kolosi. A döntés után a programigazgató annyit mondott, hogy őszintén örül. "Nem tudom, kik eszelték ki ezt a tervet. Az mtv-vel szemben soha sem viselkedtünk úgy, mint például a TV2-vel szemben. Ha megkértek bennünket, szinte mindig engedélyeztük, hogy műsorvezetőink vendégként szerepeljenek náluk”- mondta Kolosi.
A Népszabadság információja szerint Vágó jelenleg 3 millió forintot vehet fel az RTL Klubtól havonta, úgy, hogy amikor nincs műsoron a Legyen ön is milliomos!, akkor is megkapja a pénzét. Szerződésében féléves felmondási idő van, és egy éves versenytilalmi korlátozás.
B. M.-K. SZ