Kedves sprayer,
én evvel a "bugyuta mese" megfogalmazással csak azt akartam kifejezni, hogy tulajdonképpen ez az.
Imádjuk ennek ellenére, mert nagyon profin van megcsinálva és a gyerekkorunk része is valahol.
De, ne akarjuk a dolgot túldimenzionálni.
Vannak a SW-nál sokkal jobb filmek is, de azok nem mindig érdekelnek minket annyira, mint ez.
Nem azért szeretjük ( remélem azért írásamból kiderül, hogy nagyon ), mert mély értelem van benne, meg szinészi játék ésatöbbi.
Hanem azért mert úgy van megcsinálva ahogy.
Az egész körítés, amit például itt összeszedtem ( Sith lovagok etc.) a filmben nem is fog nagyon megjelenni, vagy csak részben ( nincs rá idő, el kell majd olvasni a könyvet ).
Egyébként a film bugyutságával arra is szerettem volna utalni, hogy sokan ( főleg a kritikusok ) ont ezt hozzák fel a film ellen, hogy az.
Én meg ( ismervén ezen tényt )ezt hozom fel pozítivumként.
Ezek a filmek mindig is szórakoztatni akartak, sokkal többet nem nagyon ( Lucas szerint sem ), nem voltak öncéluak, nem akartak művésziek és komolyak lenni.
Az eredeti trilógia is főleg a technikára van ráépítve ( az akkori technikára ), a színészek meg ( hát, erről már tettem említést ).
Egyébként én most ( majd csütörtökön próbálok beszámolni ) úgy érzem, hogy nem tudtak olyan rosszat csinálni, hogy ne fogjon meg, de majd meglátjuk.
ui. A bugyuta mese egyébként nem egy negatív jelző, hanem pozitív ( legalábbis a részemről ).