Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 364
Bár még nincs vége a Memorial Day Weekend-nek, de ennek ellenére már napvilágot láttak az első eredmények a The Phantom Menace eredményeivel kacsolatban.
Ezek szerint a film a bemutatás első 5 napján megdöntötte az eddigi bevételi rekordot a maga $102.7 millió dollárjával, kiütve evvel a nyeregből Steven Spielberg,The Lost World Jurassic Park címü munkáját, amely $98.8 millió dollárt hozott pont két éve ( egyébiránt sokkal több mozivásznon bemutatva ).

Analitikusok most azt jósolják, hogy a film nemzetközi bevételei körülbelül az $1 miliárd kategóriába esnek majd, amely azért távol van a Titanic $1.8 miliárdos bevételétől.
Ez azért nem annyira meglepő, hiszen a Titanic egy relative gyenge téli időszakban lett bemutatva és pozitív visszhangja volt, míg a Phantom Menace-nek szembe kell néznie a következő hetekben olyan filmekkel mint a nagyon várt Austin Powers folytatás ( mely a fiatal és a felnőtt nézőket egyaránt érdekli ), a Disney Tarzan-ja (ami a gyerekeket veszi célba ) és a Will Smith film ( Wild, wild west ) amelyek mind nézőket vihetnek el a SW-tól.

A dolog érdekessége, hogy ezen a hétvégén nem csak a SW miatt mentek el az emberek moziba. A The Mummy hozott 13.1 millió dollárt és kb. ugyanazt a közönségréteget célozza meg mint a SW.

Még egy érdekes dolog, de ezt én sem értem, A Memorial Weekend hétfőig tart, tehát az még szünnap, ellenben azt olvastam, hogy a film bevételei a 3 napos ünnepre vetítve lemaradtak a Lost World-től ( ami mint említettem, sokkal több mozivásznon mutattak be ).
Star Wars: Episode One $61.8 million,
Lost World: $72 million.
Ez azért érdekes mert ugye ma még csak hétfő van és még tart az ünnep ( most amikor írom New Yorkban reggel 6:20, L.A.-ben 3:20 van ), tehát akkor, hogy is van ez.

Amerikában élő kollégák világosítsanak már fel.

Lehet egyébként, hogy hétfő ide-oda a hétvégi bevételeket csak vasárnapig számolják.