Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 349
BTpro!
Egyetértünk. Tökéletesen megfogalmaztad a barátnődnek azt, amit én éreztem... De kicsit elgondolkodtam rajta és ne felejtsük el, hogy a film a karakterek bemutatása tulajdonképpen és a történet csak egy keret neki. Szóval itt a karaktereken volt a hangsúly, de a történetnek akkor is jobbnak kellett volna lennie, és a karakterek sem voltak annyira erőtől sugárzóak mint az első háromban... persze itt jön be az, hogy ez "gyerekfilm" George Lucas szerint is. Darth Maul volt az egyetlen akiért érdemes volt megnézni. Ő volt az egyetlen igazán hatalmat árasztó karakter a filmben. Igazi élvezet volt nézni azt is, ahogy Palpatine kettős játékot kényszerül játszani a hatalma növelése érdekében. Ez külön ízt adott a filmnek. De ezenkívül sajnos gyengécske volt. Én úgy érzem, hogy a fénykardhasználat nem elég egy Star Wars-hoz, az még az eredeti filmekben is ritkaságszámba ment.. emlékezzünk csak, hogy hányszor láttunk fénykardot az első három filmben? Most így összeszámolva 7x a három filmben... ebben pedig egy filmben rádupláztak minimum... szóval ennek ritkának és halálosnak kellett volna lennie. Persze a Maul Duel fantasztikusan szépen meg volt csinálva.
A következő részekről még kicsit korai lenne vitatkozni, mert Lucas még csak most ment vissza dolgozni rajta, most kezdi csak írni a második rész forgatókönyvét, ami Anakin szerelmi életéről fog szólni tehát romantikusabb beütésű lesz. Azt hiszem, hogy sajnos várnunk kell majd a harmadik részre, ami Lucas szerint a legsötétebb lesz az egész Saga-ban és nagyon kevés bevételt vár tőle, mert az emberek a happy endet szeretik... nos ez a film lesz leginkább hasonló a legjobb Star Wars filmre, a Birodalom Visszavágra. Itt láthatjuk amint Palpatine-ből császár lesz, amikor Anakin áttér az erő sötét útjára és a jedik kiirtását, a birodalom emelkedését és a régi köztársaság bukását. Mindenképpen a legérdekesebb rész lesz a hat közül, úgyhogy ha azt annyira el fogja szúrni mint ezt, akkor levélbombát küldök neki.
Lucassal kapcsolatban annyit: Valóban rengeteg munka fekszik mindabban amit csinált. A Star Warsra mint egy életműre tekintek. Ezt az univerzumot ilyen részletességgell megálmodni, olyan fantáziára van szükség, ami nagyon kevés embernek van ezen a sárgolyón. Őt leginkább a R.A. Salvatore-hoz tudnam hasonlítani a fantasy könyv piacon. szóval kicsit jobban kösse fel az alsót és bízzunk benne, hogy a másik két rész jobban fog sikerülni. Leginkább természetesen a harmadik.
Elnézést kicsit hosszú lettem.

Yfel