Sziasztok!
Nem jártam még itt, nem vagyok nagy videós, de most akadt egy problémám.
A történet a következő: úgy 8 hónappal ezelőtt vettem egy Daewoo videót, talán ST450K (volt egy kis horror, Tesco, csere, stb...). Semmi extra, egyszerű cucc, arra kell, hogy nagy ritkán a TV-ből felvegyek, illetve vannak saját felvételű és gyári mesekazik a gyerekeknek. Elég ritkán használjuk, éppen ezért csak mostanra tisztázódott egy hibája(?), ezt kérdezném Tőletek.
Felfigyeltem rá, hogy a felvételek hangjában jól hallható pattanások keletkeztek az idő során. Fogtam egy kazettát és elkezdtem próbálkozni, kiderült, hogy álló helyzetből lejátszásba kapcsolva minden esetben belekerül a hangsávba egy pattanás, "természetesen" az írásvédett kazettákra is, ami különösen kellemetlen. Ha lejátszás közbeni gyors előre/hátra tekergetésből vagy pause-ból kapcsolom lejátszásba, akkor nincs ilyen. Amióta rájöttem erre, azóta nem szívesen teszem be a régebbi felvételeimet, mert ha egy film nézése közben megáll az ember és folytatni akarja, ott a visszcsinálhatatlan pattanás a hangban...
Tudtok valamit mondani arról, hogy ez valami típushiba lehet, vagy keressek meg garanciális szervizt vele, esetleg merre induljak el?
Előre is köszönök minden ötletet.