Csinbarát Creative Commons License 2004.01.23 0 0 142
Szia Sacyka!

Bocsi, de gratulálnom kell. 1,5 évvel ezelött nekem 2 hónapba tellett a hitel körüli hasonló tortúra végigjárása. Talán össze szedte magát az OTP?!? Bár nekem lehuzták az áfa visszatérítést, a mai napig vitatható indokkal.
A mai napig széljegyen vagyunk, sőt feszegetik azt is, hogy az ideiglenes használatba vételi engedélyt (amit nálunk csak az egyik épületre/Tsházra adtak ki, a másik meg se kapta) vissza vonják. Akkor vissza minősítik építési területnek. Ez köszönhetö a B.kalászi önkorm. és az Építettő közöti megállapodásoknak, melyek egyik fél részéről sem sikerült teljesíteniük. Ezért az ügyünk elfogultság miatt át került a Sz.endrei önkorm.-hoz. Haladás még itt sem történt.Mindaddig amig nincs végeleges h.engedély (mivel a terület egy hrsz-en van), nem tudunk hivatalos Tsházzá alakulni, s nem tudjuk bejegyeztetni a tul.jogunkat,s nem eladhatók a lakások (azaz csak olyan formában, hogy az építőnek elővásárlási joga van, nem adhatod olcsobban mint amennyiért neki adnád, és csak olyannak aki kp.-vel fizet, mert a bankok nem adnak hitelt magán embertől való lakásvásárlásra, ha annak tul.joga nem rendezett) Az építkezés befelyezése nálunk két éve csúszik és előre láthatólag még 2-4 év hátra van.
Azért a szomszédaitokkal érdemes lenne valamilyen kapcsolatot tartani, már csak azért, hogy tájékozodjatok azokról a kivitelezői vagy egyébb hibákról, problémákról, amik általában a beköltözés után hetekkel, hónapokkal késöbb derülhetnek ki. Mindezekre való felkészülés a későbbiekben talán javíthatja a lakás használatának élvezetét. (olvastam az ezutáni hozzászólásaidat is)
Mégegyszer ezer bocs, hogy beleszóltam, csak gondoltam érdekelne titeket, hogy mi hogyan jártunk. Nagyon remélem, hogy nállatok nem fajulnak idáig a dolgok és sok sikert kivánok a Sz.endrei úti Tsházból.
Üdv: Csinbarát

Ui.: Bandibácsi küldöm email-t.

Előzmény: Sacyka (138)