florg Creative Commons License 2004.01.21 0 0 414
Az MS a Modular System jelölése, semmi jelentősége, reklámduma,lényegében az új építési konstrukciót jelzi.
Szerintem countryhoz ugyanazt a herflit használják, mint blueshoz. Mondjuk kicsit hangzásban lehet más. Csak azokat a herfliket vedd meg szerintem, amit használsz is, ezek a hangnemek az átlagosak, amit felsoroltál, ennyi elég.

Viszont: igen hasznos lehet esetleg néhány mollos darab, vagy/és egy Marine Band Soloist,de amivel igazán tudnál szakítani, az a Koch, vagy más néven Slide harmonika. (Itt nézhető valahol: http://www.matth-hohner-ag.de/index.asp) Na, ez egy diatonikus herfli összeházasítva egy kromatikussal, countryra ideális. Meg egyébként is buli.

Nem tudom, a Hohner javít-e herflit, ők mondtak ilyet? Az biztos, hogy lehet náluk venni (rendelni) javítókészletet, amivel magad manipulálhatsz, megtanulható, de macerás. Én javítgattam régen, de nem vagyok elég türelmes reszelgetni stb., így inkább teljes hanglap cserét javasolnék, ami viszont azért gáz, mert igen sok a selejt hanglap, legalábbis régebben így volt. (A magyar herflisek között különben van néhány igen nagy javítómester, de nem tudom, szívesen buherálják-e másét, ezért nem írom le, kikre gondolok)
Előzmény: ptolgyes (411)