Bandibacsi Creative Commons License 2004.01.21 0 0 134

Halló,

Most jövök a helyszínről, rövid élménybeszámolót tartok nektek én most.

A G-ben tényleg nagyon dolgoznak, és a sár is nagy, bár a fagy miatt most járható. A heves külső munkatevékenység amiatt tapasztalható, hogy bizony a közműveket eddig elfelejtették ... Úgyhogy most ássák a gáz, villany, csatorna kisebb-nagyobb alagútjait. El lehet képzelni, milyen jó lehet ezt csinálni a fagyott talajban. A munkájukat tovább akadályozzák az épp elkészült kerítések...

Kicsit értetlenül állok a dolog előtt. Hogy van az, hogy egy építtető cég nem veszi észre, hogy hiányoznak a közművek? Vagy nem gondolták, hogy ezek összkomfortos lakások lesznek? Az egész olyan váratlanul érte őket, mint FKF Rt-t a téli hóesés?

Szóval, nem vagyok elájulva a Harcon Kft munkaszervezésétől-szaktudásától...

Nálunk elkészült a burkolás, legalábbis ők azt hitték. A konyha/étkező szép lett, de a fürdőszoba trehány munka. Nincsenek a lapok egy síkban, láthatóan nem használták azokat a kis műanyag kereszteket, így nem páhuzamosak a lapok, a fúgázás hiányos, foltos. Jövő héten nézzük velük végig, hogy hány csempét kell leverni, padlólapot felszedni, újracsinálni. És mivel mi vettük a csempét, vajon kinek a költsége lesz ez, lehet találgatni.

Igen, egy kicsit morcos vagyok. Azért csak ideírom, hogy kik csinálták, hogy rájuk ismerjetek: két fiatalabb srác, K. Gábornak hívják az egyiket, a másikuk elég jellegzetes figura, telt alkat, szőkített haj, fülbevaló, neki nem tudom a nevét.

A korrektség kedvéért, a konyha-étkező tényleg jó, de a fürdő...

Nagyon figyeljetek oda!

Még egy gyors megjegyzés: láttam, hogy a B-ben a földszinten minden nyílászáró benn van. Ez egyrészt jó, viszont figyeljetek oda, hogy a falak rendesen ki tudjanak száradni! Ha jól emlékszem, ősszel húzták fel a falakat, és elég hamar bekerültek a nyílászárók. Csináltak páraelszívást, vagy valami fűtést...? Nem értek hozzá, de azt hiszem, ezeknek a téglafalaknak kell idő, amíg megszabadulnak a víztől. Erre esetleg kérdezzetek rá.

Na, megyek, keresek valakit, akin kiadhatom a dühömet... ;)