Sziasztok!
A Maffia játékot meg tudom szerezni.Én nem játszottam sokat vele,de pont az "elején" kell autót vezetni és így hallhattam a zenét.Eredeti Djangos, HCQF(Hot Club Quintett of France)felvételek.Klarinét van benne,stb.
A Bireli koncertre emlékszem. A Duna,vagy a M-TVben láttam és akkor(!) nagyon egyszerűnek tűnt Bireli (és Pege) játéka,akkor(!) nekem nagyon uncsi hangulata volt,de azért most meghallgatnám!
Rég volt és az ember izlése,zeneértése is változik.:))
Amennnyire én tudom:
Django Ellingtonos közreműködése kicsit D nagyképűsége,pökkhendisége miatt is bukott meg.
Akkor már játszottak kint Be-bop-ot és neki tetszett is ,de túl romantikus,dallamos volt a játéka és nem nagyon tudott váltani.Amikor hazajött akkor senki sem ismerte Európában a Be-bop-ot és ezért eltelt jópár év mire Franciaországban is felnőtt egy fiatal nemzedék a Parker lemezeken. Csak halála előtti utolsó években tudott ilyesmi zenét játszani.
Pl: az 1953 as Saint Germa(i)n ban felvett lemeze nagyon fontos!
Florg!
RNT GL1 egész jó,sok ötletet merítek belőle,de sajnos van benne egy két érdekes dolog is(Pl: a Minor Swingben (ami A összhangzatos mollban van) a dominánsra (ami E7) 9-est játszik (9b helyett).