CSerfa Creative Commons License 2004.01.19 0 0 39
Kedves Szombatosok!

Én nem azt írtam, hogy ezeket csak a 11 tehette. Hanem azt, hogy hirdetésre szerintem bizony név szerint választ el (küld) az Úr, Ő ad erre szolgálat munkájára embereket, stb. Tehát jobb Mózes módszere, és nem beállni akár saját szolgálatunkba, és hebehurgyán, idejekorán fellépni a magunk erejével, felkészültségével. Vagy jobb az antiochiai tanítványok módszere, akik imádkoztak és böjtöltek, míg szólt a Szellem, és név szerint választotta Barnabást és Sault.
Ha Istentől, akkor nem hiába, ha nem Istentől, akkor hiába fáradnak reggeltől estig (ha az Úr nem építi a házat).
Azt vettem észre, az alkalmatlan hirdetőkre, ha megtér is valaki (mert olykor azért megtér), nem a térítgetők erénye, sem jutalma ez, mert ezek az emberek mindenképpen megtérnének.

Egyébként pedig csakugyan apostoli rendelés a többségnek, a sokaságnak, hogy a maguk dolgának utánalátva csendességben éljenek, és ne más dolgába avatkozzanak.

Az evangéliumról pedig az áll a Bibliában, hogy már hirdettetett az ég alatt mindenhol, azaz ettől a vég eljöhet, ez megvalósult, már Pál életében.

Az alámerítésről meg bevallom, sehol nem olvastam, hogy bárki ne tehetné, aki hisz Jézus Nevében, hiszen megkaptuk Jézus nevét, hát miért ne meríthetnénk be a hívőt az Ő, Nevében? De hát erről nem is írtam....

CSerfa

Előzmény: Szombatosok (38)