Szombatosok Creative Commons License 2004.01.19 0 0 38
Kedves Cserfa és Echo

Bár azzal alapjábanvéve egyetértek, hogy nem minden egyes személy feledata a közvetlen igehirdetés, de a Máté 28:19-20 at én nem vennén olyan szigorú, vagy abszolút értelemben, ahogyan ti, vagyis hogy az csak az apostoloknak (11-nek) szólt. Azok, amik ott le vannak írva (tanítványokká tevés, keresztelés, tanítás stb) egyik sem olyan, amit kizárólagosan csak az a 11 tett, vagy tehetett. Ez kicsit olyan számomra, hogy akkor a pogányoknak nem szabadna hirdetni Isten evangéliumát, mert azzal Pál apostol lett eredetileg megbízva.

Hiszen akkor ti sem lehetnétek tanítványok, mert hát ugye nem a 11-közül valamelyik hirdette nektek sem, meg nekem sem. Gondolom vízbe sem ők merítettek, mint ahogyan engem sem. Pedig ma is alá kell merülni azoknak, akik tanítványok lesznek (a Bibliából tudjuk, hogy nem csak ők merítettek alá tanítványokat).

Ezenkívül az evangéliumot (aminek célja az Isten országához hívni az egyéneket, azaz tanítványokká tenni) ”hirdetni fogják az egész világon, tanúságot tesznek róla minden nép előtt – és akkor eljön majd a vég” (Mát. 24:14).

Sz