Csak most találtam rátok, igyekeztem átolvasni a régebbi hozzászólásokat is, hogy ne ismételjem magam, de ha mégis akkor bocs!!
Szóval nemrégiben láttam a Szilvai a k.-t. A darab nagyon jó! SZT nagyon jó! DE Udvaros Dorottya olyannyira rutinból oldotta meg a feladatot, hogy már-már sértő volt.
Szerintem egy nagyon tehetséges színésznő, de ha már egy ennyire jó szerep megformálására sem fordít időt enegriát akkor eléggé ki lehet égve. :(
Sajnálom ezért SzT.t is. Ennek ellenére érdemes megnézni a darabot, mindenkinek ajánlom!
A másik Orbitális csalódás az volt mikor elmentem, hogy megnézzem a magyar változatát a SÖR (Shakespeare Összes Rövidítve). Az angol verziót már 4szer láttam a Merlin színházban. Állandóan megújjul, hihetetlen profizmus árad belőle és az, hogy akik csinálják, imádják amit csinálnak. Így hozták létre a darabot amin a legtöbbet lehet nevetni. Jobb mint bármilyen más komédia amt eddig láttam!!
Ezzel szemben a Magyar változat (NAgykanizsán láttam) 2és1/2 óra szünet nélküli szenvedés. ha lett volna szünet hazamentem volna, lehet, hogy ezért nem volt. Az egyész dramaturgia szét volt esve, izzadtségszagú poénokkal és erőlködő szerplőkkel. Ugyanazt a darabot ami az egyik társulat előadásában a legjobb komédia ők a legdurvább kínzássá változtatták.
Ti láttátok? Lehet, hogy csak elfogult vagyok?