Üdv mindenkinek!
Jövő pénteken érkezik egy 5 ajtós Kalos 1.2 a családba. Édesanyám autója lesz, de az első pár száz kilométer megtételét rám bízza (én is veszem át a szalonból), "bejáratás" címszóval. Hiába mondtam, hogy a mai technikai színvonal mellett ez a kifejezés értelmét vesztette, hajthatatlan volt. Sebaj, elmászkálok én vele! :o) A kérdéseim a jártasabbakhoz:
1. Itt is létezik 1500 kilométeres ingyen olajcsere-szerviz? Az előző Feliciánkon csinált ilyet a Porsche Buda szervize.
2. Ahogyan beleolvasgattam a topicba (végig még nem bogarásztam...), úgy következtetek, hogy a szervizlátogatások 15-20 E HUF között "megúszhatók". Helytálló ez? Természetesen "eseménymentes" (tehát nem több oldalas hibalistával) szervizlátogatásokra gondolok. A garanciális szervizelés a futás növekedtével kb. mennyivel növekszik? Csak úgy hozzávetőleg...
3. Van -e komolyabb típushibája az 1.2-es Kalosnak? Itt lentebb találtam valami ilyesmit. Bár ezek a hibák nem mindig törvényszerűek, az 1.3 MPi Feliciák pl. lambdaszonda-betegek szeretnek lenni, és a miénk 2 évig hibátlanul szolgált...
4. Nekünk nem ajánlottak fel ajándék-klímát. Ez csak az 1.4-eshez jár? Megrendeltük a "Komfort" csomagot a kocsihoz (szervókormány, centrálzár, elektromos ablak), de ezen kívül semmi pluszt nem ajánlottak fel. Szokásos ez... ?
Egyelőre ennyi, a válaszokat előre is köszönöm, ha adódik majd valami, ígérem, hogy kérdezek 1000-rel! :o)))
twk004