Repkény Creative Commons License 2004.01.16 0 0 153
a prekoncepciót számos ténnyel lehet bizonyitani
1. 1999
kiscelli Nitsch kiállítás, közpénzből támogatva..forrás:
itt

2. 2001
Agárdi Péter (kurátor a MRnél) által kezdeményezett déli harangszó megszűntetési kisérlet forrás: itt

3. 2002 (?)
Majsai irása a Mancsban

4. 2003
a Tilos rádió történet, +
2003 dec 9
December 9-én a Tilos rádió műsorvezetői, akik kijelentették, hogy mindegyikük zsidó, elmondták, mennyire rettegnek a Jobbik által felállított szerintük brutális keresztektől, amelyeket fel kellene aprítani tűzifának, vagy netán apróhirdetéseket kellene rájuk aggatni. Annyi azonban bizonyos, - mondták vidáman, hogy a kereszt a nyálképződést elindítja. Ez azonban, mint kiderült csupán bemelegítő volt.

2003 dec 19
a csatorna Honty és Hanna című műsorában a közelgő karácsony alkalmából egyebek mellett Jézus Krisztus születéséről beszélgettek a műsorvezetők. A produkcióban szó szerint a következők hangoztak el: ’’ szóval ez a fajta, hogy a születés, és a gyermek akár egy fattyúból is, mert itt kvázi erről van szó. (közbeszólás: fattyú, bizony). Fattyúból lesz. (Közbeszólás: ki ennek az apja, ki ennek az anyja?) Mert ő egy fattyú. Tehátakárhogy, hát húzzuk, vesszük, vagy magyarázzuk, Krisztus egy fattyú.’’
http://www.radio.hu/read/70192

2003 dec 24 szentestén pedig közölték, hogy ki kellene irtani az összes keresztényt
forrás itt

Idézzük csak fel az egyik kulturált vitát
a Tilosból:
...
1. Műsorvezető: Fakereszt, vagy amit akartok…
2. Műsorvezető: Jó, fakeresztek. Tényleg kurvára nem akarok erről sokat beszélni, már mindenki szarrá rágta ezeket a kereszteket.
Műsorvezető: Szarrá rágta… Szuvak. A szuvak.
Műsorvezető: Én csak egyet láttam a Móricz Zsigmond körtéren, és nekem iszonyú nyomasztó. Szóval az egy dolog, hogy a kereszt az ugye a keresztény világban mégiscsak a húsvétnak a jelképe, nem? Tehát a jászoltól kezdve a kis Betlehemig nem tudom én mit kirakhattak volna, de tényleg nem is akarok ezzel foglalkozni. Viszont Barangónak volt egy ötlete, vagy te hallottál valakitől egy ötletet, hogy mire lehetne hasznosítani ezeket a kereszteket igazából.
Műsorvezető: Robi barátom mondta, hogy szóval hogy mi lenne, hogyha ilyen hirdetőtáblának használnák, hogy tényleg, vagy hát ilyen…
Műsorvezető: Üzenőfal.
Műsorvezető: Üzenő, igen. Hogy odamész és felrajzszögezed, hogy mit tudom én, elveszett nem tudom, a kétéves spániel kutyád, satöbbi, satöbbi, ilyen és ilyen névre hallgat…
Műsorvezető: Itt várlak fél órája, az Isten bassza meg.
Műsorvezető: Igen, vagy esetleg tényleg ilyen ötletek. Akkor valamiképpen tényleg hasznosulhatna ez az egész. Gyerekek, engem is rohadtul nyomaszt ez az egész, mert egyrészt akkorák, másrészt ez az „áldott” karácsony, tehát nem az van bennem, hogy mit tudom én, mert már az, mi szokott?
Műsorvezető: Boldog.
Műsorvezető: Boldog karácsony, ez túl…
Műsorvezető: Boldog, meg hát a kellemes karácsonyi ünnepeket…
Műsorvezető: …ez túl ateista, túl kommunista, ezt bárki mondhatja.
Műsorvezető: Igen.
Műsorvezető: Egy áááldott… Érted?…
Műsorvezető: És mész a Blahán az áldott kutyaszarszagban, az áldott bódésoron, és akkor egyszer csak egy ilyen áldott kereszt, szóval… Annyira erőszakos, brutális és na mindegy, hagyjuk.
Műsorvezető: Nem, hát ez, nekem lett volna még egy alternatív javaslatom, és most a demagógiát is nyugodtan bele lehet venni. Tehát ezt mennyivel keresztényibb cselekedet lett volna ezeket a fákat fölaprítani, fölhasogatni és szétosztani a szegény emberek között. Hogy melegedjenek ők is.
Műsorvezető: Nem sokáig tartott volna ez a kis melegítés nekik.
Műsorvezető: Amúgy meg…
Műsorvezető: De…
Műsorvezető: Egy kereszt szerintem…
Műsorvezető: Enyém a kereszt, nézd a keresztem…
Műsorvezető: Egy darab kereszt, csak ne beszéljünk együtt, mert ezt így mondták nekünk, hogy ne beszéljünk együtt, mert akkor nem hallatszunk. Hogy szerintetek egy ilyen nagy darab kereszt hány ember fűtését oldaná meg egy napra vagy egy ember egy nap nem fázna.
Műsorvezető: Egy embernek egynapi...
Műsorvezető: És az is megérné jobban, nem, mint hogy ott meredezik? …
Műsorvezető: Gyakorlatilag politikai tiltakozás, vagy pedig valamiféle gazdasági tiltakozás folyik itt…
Műsorvezető: Ja, értem.
Műsorvezető: … egy vallási jelképpel. Egyébként egy kivégzőeszközzel…
Műsorvezető: Akasztófákat nem akarunk felállítani?
...
stb.stb.stb.

Előzmény: Václav Haver (147)