CSerfa Creative Commons License 2004.01.14 0 0 111
BZoltan!

Én nem gondolom, hogy Jézus kurvákhoz ment. A kurvák mentek Hozzá! Vagy vitték a paráznát hozzá. És nem kárhoztatta a házasságtörőt, de azt mondta, hogy többé ne vétkezzen. Hogy azután rosszabb ne legyen dolga. Szóval ha a bibliai Jézust nézzük, Nála szóba nem jött, hogy a kurva kurva maradjon.

Ám én nem ítélem el a kurvát. Sem azt, aki vele viszonyban áll. Semmi ilyet tőlem nem olvashatsz. Téged állítottalak szembe Pál apostollal. Mert nem érdeklődni, meg megérteni kell a vétkezőt (jelesül a kurvát), hanem, ha megtér, ha megbánja, ha megvallja, semmit sem ítélgetni, hanem szeretetben befogadni. De nem ám mindenféleképpen, nem akkor, ha az igazság megismerése után szándékosan tovább akar vétkezni. Mert a házasságtörés vétek a Biblia szerint, a bibliai Jézus szerint, akármilyen humánusnak is állítod magad. És Jézus sem engedte, hogy tovább vétkezzen. Ilyen a Mester, és nem olyan, amit te gyakorolsz. Engem nem tudsz elítélni azért, mert téged szembeállítottalak Pál rendelésével, hiába próbálkozol, szóba nem jön, hogy a szándékosan vétkezni akarót fogadjuk be. De ítélgetni sem kell a világot, harcolni sem kell vele, így el nem kapsz ezzel, hiába vadászol rám.
Én a világot nem ítélgetem, ellenben akik szentnek állítják be magukat, olykor megvizsgálom, és rájuk bizonyítom hamisságaikat. Így állok a Hit Gyülekezetével is szembe pl. Meg veled is, aki messze nem éred el az átlag hgys szentségét. A „vitázásod” is erősen kifogásolható, olykor módszered, mit velem szemben is elkövettél, hogy ellenfeled szájába olyanokat adsz, amit az nem is mondott, hogy valamiféle sekélyes diadalt vennél rajta ily olcsó fogással. Miért is én kerülöm ezután a veled való hitbeli dolgokról való vitát.

A szemet itt meg legfeljebb te forgatod, barátom! Mert én sem vallásosnak nem állítom magam, sem véteknélkülinek. Ha elkapnak, akkor meg nem tagadom, nem keresek mentséget, nem dumálom ki magam, hanem elismerem. Lásd, én csakugyan állom, bármivel elkapnak, sőt, megköszönöm, nem fogalmazgatok.

Téged viszont nem tartalak abban becsületesnek, hogy nekem akarsz tulajdonítani olyan állításokat, melyeket nem tettem, olyan szándékot, mely legfeljebb a te szívedben fogant (hiába, mindenki magából indul ki).

CSerfa

Előzmény: BZoltan (109)