Seol Creative Commons License 2004.01.12 0 0 68
két összetevő:

az egyik, hogy "gondolatkísérleted" céljától függetlenül leírtál a vallásokról, azok mindegyikére vonatkoztatva, néhány dolgot, amikbe, miután kifejezetten nem igazak (de úgy tűnt, ezekkel próbálod alátámasztani 'érvelésed'), bátorkodtam belekötni

a másik, hogy eddigi hozzászólásaid alapján azt szűrtem le, hogy a gondolatkísérlet azért látja jónak az ideológiák (a vallásokat nem értem, na jó, értem, miért kellett külön belekeverni - egyébként a vallások jó részét nem tartom ideológiának) "megszűnését" (elméletben stb.), mert nélkülük nem létezne sem az a jelenség, mikor egy ideológián belülről kifele, sem az, mikor egy ideológiát "fikáznak"
ezzel viszont csak az a bibi, hogy nem teljesen tiszta, mit is nevezel ideológiának, mert ilyen alapon az "se jó", hogy valaki szereti a tökfőzeléket, hiszen (pláne, ha akad még valaki, aki szereti, apage, apage) akadhatnak emberek, akik nem szeretik, sőt!, annyira nem szeretik, hogy a tökfőzelékesekkel szemben, pusztán azok pépes tök evésével kapcsolatos hajlamai miatt csúnyán néznek rájuk
de általánosítható ez minden szeretem/nemszeretem, teccik/nemteccik jellegű szempontra

Előzmény: Hitet Lenke (66)