Szerintem ez már szörszálhasogatás. Azt sem irta oda, hogy a képeket ö csinálta. Akkor senki nem fogja azt gondolni, hogy ezeket a képeket ö maga készitette, hanem valószinüleg - ha egyáltalán valaki ezen elgondolkodik - azt gondolják, hogy a neten találta, mások fényképezték, ö csak egy korrekt beszámolóba füzte öket.
Világos, ha nagyon illedelmesek akarunk lenni, akkor felkeressük a kép készitöjét (már ha sejthetö, hogy a lap tulajdonosa készitette), és megkérdezzük, felhasználhatjuk-e. Véleményem szerint 99,9%, hogy beleegyezik. (nyilván olyan képet úgysem teszünk ki máshova, ahol személyes, magánjellegü dolgok láthatóak). Én személyszerint örülnék, ha képeimmel más is szinesitené honlapját. No nem az egész galériám beszúrásával, de úgyérzem van néhány jólsikerült tájképem, természetfotóm, ami igenis egy másik beszámoló, leirás megjelenését szinesitheti.
Ma eljutottunk odáig, hogy ha valaki a lányunkra néz, miközben az félmeztelen flangál a strandon, akkor az illetöt meglincseljük, mert pedofil, és irodalomkönyvben, újságban egy hires iró versét közzéteszik, akkor meghurcolják a szerkesztöt plagizálásért.
Természetesen tiszteletben kell tartani a tulaj jogait, amennyiben Emszi nem veszi jó néven, ha (adott esetben megkérdezése nélkül) képeivel valaki egy mindenkiszámára hasznos munkát szinesit, akkor a jövöben ezt el kell kerülni. Az más kérdés, hogy mennyiben sérültek ezzel a jogai (netán pénzt keres a képekkel, és igy jelentös bevételtöl esett el? ezesetben megértem a problémát)
No ne ragozzuk tovább, tanulságos volt asszem mindenki számára pro és kontra.