Carpy Creative Commons License 2004.01.07 0 0 3334
Szerinted az túlzott igény, hogy valaki már 8 óra körül Bp-n akar lenni és taxi helyett városi busszal szeretne 4.55 előtt a Főpályaudvaron lenni?

Nem, ezt nem erzem tulzott igenynek, bizonyara rosszul fogalmaztam. V_peti azt irta, hogy felul kellene vizsgalni a halozatot, ha nincs busz a hajnali vonathoz (az tripla smiley-t erdemel, hogy nyomatekositotta, hogy ez "nemzetkozi gyorsvonat", a vegere csupan szinezekkent es nehezekkent akasztott bosnyak fantomkocsik miatt :))), szoval ezt ereztem en agyuval bolhara lovesnek. Az alapgondolat persze jogos, jo lenne ha lenne hozza csatlakozas, de persze csak esszeru korulmenyek kozott.

Az elso vonatokhoz csatlakozo helyi (es plane helykozi) buszok nem kifejezetten ennek a topicnak a temaja, anno bagojj kartaccsal volt egy-ket pengevaltasunk e temaban a varosi topicban is. A velemenyem roviden annyi, hogy nem hiszek ala-fele rendeltsegben vasut es helyijaratok temajaban, sokkal inkabb mellerendeltseget latok, illetve latnek szivesen. Nem hiszem, hogy a buszoknak ugy kell ide-oda mozogniuk, ahogy a MAV eppen futyul, ha viszont van egy kialakult, allandosult menetrend, es a kiindulo vonatokra van igeny is, akkor azt vegye figyelembe a helyi kozlekedes es szolgalja ki.

Hasonoloan, a MAV is a jelenleginel hangsulyosabban vegye figyelembe, hogy mikor ebred es ter nyugovora egy varos, mikor ontik el a videkrol beerkezo buszok a buszallomast, es mikor viszik oket haza. Bar nem tul szerencses dolog az utazasi igenyek ilyen merteku csucsosodasa a kozlekedesben, de legalabb azt a keves aldasos hatast, ami vele jar, hasznaljuk mar ki, nevezetesen azt, hogy az 5.20 korul mindenhonnan beerkezo buszokat - a lehetosegekhez merten - varja be a kiindulo vonat, este pedig 22 ora utan par perccel erjen is be.
Ugy erzem, itt a MAV-nak van tobb tennivaloja. A Volan ezernyi jaratat keptelenseg lenne a vasut szeszelyeihez igazgatni evrol evre (honaprol honapra), es nem is lenne illendo az utasok legnagyobb reszet kitevo rendszeresen utazo, muszakos dolgozokkal szemben, az 1-1 eseti vasutra, vasutrol csatlakozo utas miatt.

Végezetül itt egy látkép a komlói állomásról, ami az ablakomból készült.

Biztos az agyamra ment a Japan, eloszor azt hittem, monorail vonal vezet el az ablakod elott :))

Előzmény: FOMA (3159)