Kedves mccheese,
Szlovákia-Csehország Ukrajna-Oroszország
stb. Egy szétválás mehet békésen is....
Igen mehet, ha mindket oldal beleegyezik. De ha nem, akkor az nem azt jelenti, hogy a leszakadni szandekozo felnek valamifele automatikus joga lenne leszakadni. Mondjuk a legjobb pelda erre az amerikai polgarhaboru ahol az orszag jelentos resze le akart szakadni. Nem engedtek, es a halottak szama megkozelitette az 1 milliot.
Kedves Tamarka,
Ne haragudj, de nem igazan értelek.
Igazan szép gyűjteményt szedtél össze, de nem értem hogy a jelenlegi helyzetben ez mit számít. Mert szerintem akár el akartak szakadni akár nem, úgy nem lehet semmit elintézni, hogy akkor én
szépen megtisztogatom azt a vidéket.
Sajnos eppen amit talaltam, kerdojelezi meg a hitelesseget az "etnikai tisztogatas"-nak. Az egesz cikkeket (angolul) nem akartam bemasolni, de teljesen nyilvanvalonak tunt, hogy a koszovoiak inditottak el az egeszet, ok fogtak eloszor fegyvert, tehat egy sokkal logikusabb feltetelezni, hogy a Jugoszlavok egyszeruen fegyverrel valaszoltak. Es mivel a lakossag 90%-a alban, ezt azonnal etnikai tisztogatasnak neveztek. De ATTOL az meg nem az. Arrol nem is beszelve, hogy a majdnem 2 millios Koszovo 90%-at "megtisztogatni" egy elegge abszurd "teljesitmenynek" tunik. Annak meg, hogy 100-200 ezret "tisztogassanak", semmi ertelme. Tehat ezert tunik a dolog logikatlannak.
Úgy meg pláne nem hogy akkor sem engedek ha szétlövik az országot+ nemzetközi konfliktust idézek elő
Ja hogy, ha egy erosseb jon, akkor automatikusan engedni kell? Ez egy eleg furcsa nezet.
Kedves Tsy,
Tehát a kérdésem: És akkor most mi érdemlegeset mondtál?
Ha igaz az, hogy a koszovoiak mar 1981-ben le akartak szakadni (es miert ne lenne igaz egy 1990-ben megjelent cikk a Time Magazinban), akkor az egesz tortenetnek egy teljesen mas kepe van: egy orszag resze le akart szakadni, es az orszag nem engedte, amihez akarmilyen standard szerint joguk van.
Gabor