?????????????
Ugye-ugye… én is pont így csodálkoztam mikor meghallottam. A Sinner koncertváltozata és a stúdió… ég és föld.
*
Na mellesleg egy korábbi eszmecserébe becsatlakozva: én is öreg vagyok már, és szépen ki is kopott mellőlem az Iron Maiden. A Seventh son-t már elajándékoztam – a Powerslave után nem bírtak semmi érdemlegessel előrukkolni, addig nagyon fincsi volt. Na mellesleg érdekes, h a Metallica viszont pont azért maradt meg mellettem, amiért annyit csesztetik: a folyamatos változás miatt. Marha izgalmas, és mindig előre mentek a hallgatóságukhoz képest (sajnálom, hiába mondják divatmajmoknak - ők vannak elöl), mindig meglepetést okoztak. És szépen öregszenek. Jól „áll” a kezükben a lazább riffelés, az öregesebb, bluesosabb témák. És amíg másokat megun az ember, az ő lemezeik beérnek – ráérzek az ízükre, egyre jobban tetszenek, a kezdeti meglepődés után. Mellesleg a St. Anger atoooom! :-)
Ja és van humorérzékük. Tudnak hülyéskedni, játszani IS koncerten. Arról meg ne beszélgessünk má’ hogy hosszú rövid v göndör a hajuk, könyörgöm, vagy nyissunk a témának egy „zenészek frizurája” meg „kinek hányas a lába” topikot…
:-)
Még Maiden:
leszedtem egy filecserélőről valami mostanában megjelent koncertgyűjteményt, és örültem is a 82-es anyagnak (meg is lepődtem h mellé mertek tenni későbbieket – ég és föld!). Még Clive Burr a dobos, iszonyú élet van benne, a zenészek JÁTSZANAK, asszem a Drifter v melyik (vagy az egy kalózon volt?…) van elnyújtva vagy 8-10 percig, improvizált szólók (!!!), játék, öröm. Na az egy jó kis koncert volt. Szépen szól, folyik, gömbölyű. 84 után számomra semmi érdekes nincs. És ahogy koncerteken legyilkolják a korai számokat… a Wrathchild-ot 15 éve nem sikerül rendesen előadni. A Dickinson meg ugyanolyan fantáziátlanul kiabálja híres emberek vagy nagy fantáziafigurák neveit (most tényleg: refrénnek lehet nevezni a „Seveth son of the seventh son”-t? Se dallama, se semmi. Ha már van dal, legyen refrénje, nem igaz? Akkor meg egyszerűbb, ha a szám címe az, akkor könnyű megjegyezni. Heheh..) Na bocs, gonosz voltam. Csao
B