Hülye a kérdés, tudom, de: nincs valaminek a tetején vagy valami alatt a cucc? (Mert a képen látom, hogy a a TV-n állnak a mini HiFi cuccaid!) ?!
Láttam olyan Thomson HiFi videót, amelyik egy TV alatt meghülyült - mellesleg: joggal - és ah egy picit érzékenyebb a fejerősítő, akkor egy nem is olyan közeli zavarás okozhat szvsz ilyesmit (ekkor pl. a sorszinkronjeleket a 'belépő élnél' ahol a szalag esetleg rosszabbul fekszik fel - de még elvileg jó lehetne a szalag-fej mágneses indukció - egy gyengébb koercitív jellegű kazettánál (azaz kisebb lesz az indukált feszültség) a zaj, mely épp az 50Hz vagy annak többszöröse lehet (kapcslóüzemű tápk, kép- vagy sorfrekik, stb.) mintegy ráül a sorszinkronjelre és elhúzza azt meg az erősítő áramkötöket és esetleg a szervót is... (hiszen a sorszinkronjel késik a többihez képest, ha jól nézem!)
Szvzs - és eddigi tapasztalataim alapján - a fejdobra a szalag márcsak a pörgő-szívó hatás miatt is elvileg jól tapad, azaz a bal (ami a felső boríték-forma hibát hozná be) és a jobb (ami az alsót) szalagvezető babák beállítása ilyen szinkronozási hibát nem is okozhat: zajcsíkort be tudna hozni, de itt CSAK szinkron-csúszás van. Anniyra meg nem lehet eltolva a szalag alsó belépési pontja, hogy meggyűrné a dob álló éle vagy épp arra húzódjon rá, mert akkor egyetlen kazettát sem tudnál épkézláb használni :-D
Szerintem HA valami hibádzhat, az a fejdob (a fejek) állapota vagy az erősítő beállítása!
Üdv.
Maus Róbert
mikimaus