Alexander the Great Creative Commons License 2004.01.03 0 0 3148
"akkor megint csak azt tudom mondani: olvass szakirodalmat :)
A 82-88 közti rajongók java része, mint nevük is mutatja, 82 és 88 között rajongtak, ők azok, akik kikoptak a koncertekről és nem veszik az új lemezeket. 82 és 88 között azért volt annyira sikeres a Maiden, mert a meglévő, lojális maghoz tömegeket tudtak átcsábítani, ám ez nem tarthatott örökké, ők utána rárepültek más zenekarokra. Ha nem tették volna, ugye, akkor a Maiden ma is régi fényében ragyogna..."

Ez nem így van,mert az első két lemez közel sem kelt el akkora példányban és nem volt úgy megturnéztatva hogy egy ekkora rajongó tábor magját megteremtse.
Akik ma Maiden rajongók azok döntő többsége az általam említett időszakban lettek rajongók,a lemezeladások meg azért csökkentek mert a lemezek szinvonala is csökkent-ilyen egyszerű.

"Pénzt kap érte, banyek, de nem kaparnak az olcsóbb népszerűség, aktuális trendek irányába. Nagyon kevered a dolgokat. A zenéjüket a legcsöppnyibb mértékben sem befolyásolja az eladhatóság szempontja. "

Nagyon is befolyásolja azt,csak más értelemben.Számomra sokkal hitelesebbek az olyan bandák mint a Zeppelin,Queen,Metallica,Judas Priest,akik próbáltak mindig is valamit változtatni,új irányokat kijelölni.
A Maiden pontosan tudja hogy a lemezeiket ha nagyon nem térnek el a jól bevált recepttől,akkor 1-1,5 millió ember mindig megveszi,legyen akármilyen a szinvonal(lásd X-Factor),ha jól sikerül a lemez akkor meg még többen.Számomra ez jelenti az olcsóbb népszerűséget.

"Az lehet mester, de ez nem stadionturné volt, hanem fesztiválturné, és az esetek többségében volt még 1-2 nagyágyú rajtuk kívül."

Ez igaz látod,csak egy-egy ilyen fesztiválra csakis olyan bandát hívnak meg főbandaként akinek a nevére többtizezer ember eleve elmegy,pusztán miatta.Ez is mutatja hogy Dickinson-nal és Smith-el nagyobb a banda népszerűsége.

"a metal nem, a rapmetal meg a numetal, nimetal, nometal, nemetal biztosan remekül létezett, de a heavy metalról ugyanezt nem lehet állítani."

ezek mind a Guns kivételével mind tradicionális metál bandák,de a Guns is turnézott a Maiden-nel együtt anno,nem értem miért köpködöd.
Egyébként sem kell csúsztatni,ezeket a zenekarokat nem azért hoztam fel hogy ilyen zenét kell játszania a bandának.
Pusztán megemlítettem hogy a 80-as évek beli kortársaik ugyanolyan népszerűek tudtak maradni,de nézzük csak miért is.

Metallica:pont azért tudott olyan népszerű lenni mert az milliónyi rajongó aki a Maiden-en és a Priest-en nőtt fel,már elunta a bandát,felnőttek és már nem kötötte le őket Eddie,a sátán és a Priest metálwarrioros számai.A Maiden nem "nőtt fel" a rajongóival együtt,leragadt egy szinten.

AC/DC:Lehet hogy ők sem voltak valami változatosak ami a lemezeiket illeti,viszont úgy néz ki hogy nekik nem is kellett volna picit kisérletezni vagy pihenni,mert ők nagyobb daliró-potenciállal rendelkeznek.A Maiden-nek is pusztán azért róttam fel ezt mert ők láthatóan nem voltak ilyen termékenyek.

Ozzy:Lehet hogy nagy titkot árulok el de Ozzy szólóban a 90-es évek elejének egyik legnépszerűbb zenekara volt,népszerűbb volt mind a Sabbath a fénykorában
Black Sabbath:a Reunion után nem sok helyen léptek fel,de akkor óriási stadionokban,Angliától kezdve az Államokon át Japánig.

De ezeket a bandákat csak azért hoztam fel hogy téged cáfoljalak miszerint,pusztán az tehet a Maiden népszerűség vesztéséről hogy leáldozott a metálnak.Nem áldozott le,ha egy kemény és jó metál vagy rockbanda a szinpadra állt az mindig is tömegeket vonzott,függetlenül az évszámtól.És ezek a bandák nem divatbandák voltak,hanem évtizedek óta szívosan dolgozó zenekarok.

Előzmény: The Evil (3147)