The Evil Creative Commons License 2004.01.03 0 0 3147
Szerintem meg ezt a végtelenül lojális rajongói bázist 82-88 között szerezte a Maiden,köszönhetően a egyenletesen magas szinvonalú lemezeknek,ezekhez nincs sok köze a Di'Anno-éknak.

akkor megint csak azt tudom mondani: olvass szakirodalmat :)
A 82-88 közti rajongók java része, mint nevük is mutatja, 82 és 88 között rajongtak, ők azok, akik kikoptak a koncertekről és nem veszik az új lemezeket. 82 és 88 között azért volt annyira sikeres a Maiden, mert a meglévő, lojális maghoz tömegeket tudtak átcsábítani, ám ez nem tarthatott örökké, ők utána rárepültek más zenekarokra. Ha nem tették volna, ugye, akkor a Maiden ma is régi fényében ragyogna...

Ami meg a hitelességet illeti,hagyjuk már ezt a true metálos dumát,a Maiden is nagyrészt a pénzért csinálja és áll a szinpadon,nem másért.

Pénzt kap érte, banyek, de nem kaparnak az olcsóbb népszerűség, aktuális trendek irányába. Nagyon kevered a dolgokat. A zenéjüket a legcsöppnyibb mértékben sem befolyásolja az eladhatóság szempontja.

Ráadásul nem igaz hogy nincsen most aréna-turné,a "Give Me Ed" turnén a bandát 28 helyszinen 700.000 ember látta.

Az lehet mester, de ez nem stadionturné volt, hanem fesztiválturné, és az esetek többségében volt még 1-2 nagyágyú rajtuk kívül.

Erre meg azt mondom hogy a közhiedelemmel ellentétben nem volt annyira padlón a metál mint ahogy egyesek szeretnék beállítani,max a gagyik és a divathullámlovas bandák morzsolódtak le,a Metallica,a Black Sabbath,AC/DC,Ozzy,Pantera,Guns 'N Roses és a többi tradicionális metál/rock banda mind az arénákban nyomta szerte a világon,és a Maiden is ott nyomhatta volna ha picit okosabban viselkednek

a metal nem, a rapmetal meg a numetal, nimetal, nometal, nemetal biztosan remekül létezett, de a heavy metalról ugyanezt nem lehet állítani.
Lássuk sorban:
Metallica: valóban hihetetlen népszerűség, bár a 80-as évekbeli rajongóik szerint eladták magukat, ehhez nem szeretnék sokat hozzáfűzni, mert sosem voltam egy Metallica-rajongó, szal inkább nem alkotnék vélemént. Csak a sminkről, no hát az borzasztó, el tudod úgy képzelni Harrist? És annak sem örültem volna, ha olyan éles váltást eszközölt volna a Maiden mint a Metallica.
Black Sabbath: na, azért ne túlozzunk. a BS jól elvolt de a világ körüli stadionturnékhoz közük nem volt...
AC/DC: külön kategória, de röhejes hogy éppen őket hozod fel példának; ők mindent feszegettek csak a műfaj korlátait nem... náluk nem gáz, a Maidennél igen.
Ozzy: hát ő meg csak az Ozzfestnek meg divatos amerikai "metal" csapatocskáinak köszönheti, hogy arénázhatott.
Pantera: nem hiszem hogy a Maidennek hasonulnia kellett volna a zenéjükhöz, csak mert akkoriban ez ment a metal műfajon belül...
GNR: az sem egy heavy metal banda, ennyi erővel Bon Jovit is felhozhattad volna.

Előzmény: Alexander the Great (3146)