"Sose tudjuk meg, mi lett volna az eredeti felállással, de a DiAnno-féle csapat rakta le a nélkülözhetetlen alapokat a szupersztárrá váláshoz, és ők építették ki azt a hihetetlenül lojális, fanatikus, nagy létszámú magot, amelyre a rajongóbázis ma is épül (és amelynek tagjai természetesen cserélődnek)"
Szerintem meg ezt a végtelenül lojális rajongói bázist 82-88 között szerezte a Maiden,köszönhetően a egyenletesen magas szinvonalú lemezeknek,ezekhez nincs sok köze a Di'Anno-éknak.
A Metallicét és a Judas Priest-et nem azért hoztam fel hogy olyan zenét kellene játszania a Maiden-nek,hanem pusztán szemléltettem egy másféle zenekari attitűdöt,hozzáállást.
Ami meg a hitelességet illeti,hagyjuk már ezt a true metálos dumát,a Maiden is nagyrészt a pénzért csinálja és áll a szinpadon,nem másért.
"Én meg mondhatnám azt, hogy akkor a metal volt a menő, a 90-es évek óta viszont már nem az. Bruce és Adrian visszatért, de valahogy nem látom a stadionturnékat Európában és É-Amerikában... D-Amerikában igen, de ott Blaze-zel is stadionokat töltöttek meg..."
Erre meg azt mondom hogy a közhiedelemmel ellentétben nem volt annyira padlón a metál mint ahogy egyesek szeretnék beállítani,max a gagyik és a divathullámlovas bandák morzsolódtak le,a Metallica,a Black Sabbath,AC/DC,Ozzy,Pantera,Guns 'N Roses és a többi tradicionális metál/rock banda mind az arénákban nyomta szerte a világon,és a Maiden is ott nyomhatta volna ha picit okosabban viselkednek.Az hogy a brit metál két ikonja(Judas Priest/Iron Maiden) nem az őket megillető helyen töltötték azokat az éveket,csak is maguknak köszönhetik.
Ráadásul nem igaz hogy nincsen most aréna-turné,a "Give Me Ed" turnén a bandát 28 helyszinen 700.000 ember látta.