close652 Creative Commons License 2004.01.02 0 0 1482
nos akkor: Panasonic nv-hv60

Az üzembehelyezés egyszerű, többféle géppel (DVD lejátszó, külső erősítő, másik vhs) könnyen összeköthető (ellentétben az 50-essel). A eddigi kényelmetlenségeket mind ki lehetet vele küszöbölnöm. A távirányító jó felépítésű, logikus, bár nekem az eddigi sonyk után szoknom kell. Csak egy RF kábel jár hozzá, de ez gondolom minden készüléknél így van (miért nem lehet egy scartot adni hozzá?) A tuner beállítása egyszerű, jól szerkeszthető.

Próbálkoztam régi kazetták lejátszásával és új felvételek készítésével. Utóbbinál a vártnál több a dropout mindenhol, pedig teljesen új kazettákról (EMTEC EQ) van szó. Normális ez?!? más kazikkal kellene próbálkozni? az ntsc playback lehetne jobb is mint a régi sony-n (laserdisc-ről készített felvétel). A hangok felvétele mindenhol nagyon szép (sztereo adásokat vettem fel). Az LP érezhetően rosszabb minőséget ad, az EP-t el lehet felejteni, hacsak nem studióbeszélgetést vesz fel valaki. Én ettől a CVC-t többet vártam. Érdekes, hogy egy szűz gyári kazettán is megjelentek a dropoutok, persze, lehet, hogy a szalag ócska. A legszebb felvételt természetesen egy gyári macrovision free dvd lejátszóról készítettem.

A Shoviewet és VPS-t nem próbáltam, de ezzel nem lehet baj.

Ami nagyon gyenge az a Használati utasítás.

Nos az alább volt szó a mechanika hangosságról: én ezt egy csendes gépnek minősítem mind a régi sonym után, mind pedig az üzletben megnézett újakoz képest. Engem nem zavar a gyorstekerésnél a késleltetett megállás se, ha az tényleg a szalagot védi.

nos ennyi jut eszembe, ha van még valami, ami valakit érdekel, akkor azt kipróbálom vele.

asdf_: nálad is sok a dropout?