"Ha az állomáson otthagynád a kocsidat, akkor a családtagjaid is tudnák használni, és te is kiérnél a vonatra."
Félreértettél, Peti! Pont ebben az esetben - tehát ha vonattal megyek és reggel kocsival kell kimennem az állomásra - nem tudja használni a család a kocsit. Vagy talán a feleségem reggel a két gyerkőccel buszozzon ki a kocsiért a pályaudvarra...??? (Tudom, meg lehetne tenni, az én szüleim is igy neveltek fel bennünket, de ma már ez nem igazán elfogadható)
"Miért nem szereted az IC-t"
Szubjektiv. Nincs igazán vonat-feelingje. Ha meg nincs, akkor mit ér az egész :-) Azonkivül levegőtlen, drága (egy IC-jegy árából 3-4 doboz sört lehet venni. Én ennek a felével boldogan kihúzom a plusz 1 órát...), oda kell ülnöm, ahová ültetnek, stb.
A metró nem lassú. Csak éppen nem jár Kelenföld és Óbuda között... Azon kivül, ha már BKV, akkor egy kis UV-feeling szükséges, lehetőleg középső pótkocsi, fapadokkal, fehér műanyag kapaszkodókkal, stb. :-)
6 BKV jegy közel 700 forint. Azért ennyit nem nyel el sem a motor, sem a parkolóóra...