aeon flux
2003.12.30
|
|
0 0
1054
|
interstella 5555: igaz, a discovery nem a legjobban sikerült daft punk album, a homework nyomába sem ér, viszont még így is kimagaslik a sok-sok fantáziátlan dancefloor termék közül - a vokóderezett énekhangok erőltetése ellenére. ugyanez elmondható a kislemez-számokhoz készült klipekről is: míg a da funk, az around the world és a revolution 9o9 mind-mind más és más miatt voltak zseniálisak, addig a discovery számaihoz tartozó, egy kaptafára készített klipek egy animé formájában megrajzolt történetet hivatottak elmesélni. a takenoucsi kazuhisa rendezte montázsok sztorija az MTV-n nézve nekem soha nem állt össze; gondolom, ezzel nem lehettem egyedül, így aztán kaptunk egy egész estés daft punk mozit, melyben az ismert klipeket egészítették ki apró történet morzsákkal. az intergalaktikus sikerbanda kalandjait elmesélő bő egy órás mozi meglehetősen banális, a zene sem mindig képes visszaadni a történet sugallta érzéseket, de még a feszültségét sem. sajnos az animáció is inkább azon stilizált animé formák felé hajlik, melyek miatt a nyugati közvélemény annyira elítéli ezt az ábrázolási módot. mégis be kell vallanom, hogy a csilli-villi, tarka-barka animáció és a kissé ostoba történet megfogott, s azon kaptam magam, hogy már-már megkönnyezem. de ez maradjon szigorúan köztünk! :] ![](http://zalus.koga.hu/rating-6.gif) |
|