Az idézet korrekt. Ezért is volt az előző mondatomban az a kitétel, hogy
Na és ezt a kerékpárosok beszólásai, "izgága megmozdulásai", - egyébként szerintem is jogos, de igazából - "hőzöngő megnyilvánulásai" nem segítik elő.
Ugyanis ez a mondat, amit idéztél tőlem, valóban megvolt, elhangzott, és azonnal felkerestek miatta a rendőr ismerősök... Jól le is toltak. Most is azt mondom, mint akkor, hogy hiba volt leírni, de vállalom a hibáimat is, mert így vagyok ember.
Utána szépen leültünk a kerületi Járőr Parancsnokkal, valamit a Római parti Körzeti Megbízottal és a területileg illetékes Közlekedés Rendészeti vezetővel. Átbeszéltük a dolgokat. Érdekes információkat kaptam, és adtam a területről.
Utána megváltozott a járőrök viselkedése, majdnem minden nap autós járőr jött ki a partra. Volt egy időszak, amikor mindenkit külön is figyelmeztettek a tilosba hajtásra. Pótolták - a tőlem kapott tájékoztatás alapján - a lelopott "behajtani tilos, kivéve engedéllyel" táblákat. Na és még történt pár pozitív változás.
Nem állítom azt, hogy egy csapásra eltűntek a kocsik, mert nem igaz, de csökkent a behajtók száma. Méghozzá észrevehetően.
Tehát volt eredménye a beszélgetésünknek. Na és ami nekem fontos volt, hogy amikor kiültek velem páran ellenőrizni - még az intézkedések előtt - civilben a partra, akkor beigazolódott, hogy igazat mondtam. Elnézést kértek tőlem a levelük miatt...