satine Creative Commons License 2003.12.26 0 0 867
Sziasztok,
abban a reményben néztem be ide, hogy jó kis karácsonyi történeteket (is) fogok olvasni, aztán rájöttem, hogy aki valahol karácsonyozik, majd később meséli el.
Ha megengeditek, szeretném elmesélni életem legszebb karácsonyát: ősrégen történt, sajnos.
A jelenlegi párom meglepett (elcsábított?) egy repülőjeggyel, amit az elutazás előtt egy héttel csak azért kellett megmutatnia, mert szabit kellett kérnem, no és csomagolni...
Karácsony New Yorkban.
24-én bemutattam őt a vidéken élő szüleimnek, aztán elmentünk hozzám összecuccolni egy másik vidéki városba,
aztán följöttünk éjjel Bp-re karácsonyozni, cuccolni,
és 25-én hajnalban elrepültünk New Yorkba, KLM, amszterdami átszállással - a mai napig felejthetetlen élmény!
A kis szálloda a Broadwayen volt, akkor ment gőzerővel a Macskák... Este érkeztünk meg, minden ragyogó fényárban, még a fák törzse is földíszítve, csak ámultam, tátot szájjal bámultam a felhőkarcolókat, a színes reklámokat, és egy szót sem tudtam szólni, hiába hangzott el többször is, hogy mit szólok, szólni sem tudtam...
A főutcán sok-sok ember volt, jókedélyűek, hosszú sor kígyózott a mozik előtt, akkor vetítették a Keresztapa 3-at, az emberek barátságosak voltak, köszöntöttek bennünket is, egy kézfogás, egy vállveregetés - leírhatatlan élmény, soha nem felejtem el, és csak mentünk, gyalogoltunk, hó volt, rengeteg sárga taxi, buli, utcai zenészek,
gyertyát gyújtottunk a St. Patrickban, néztük a korcsolyázókat a Rockefeller Centerben, rácsodálkoztam a WTC-re (...), mint a mesében...
Azóta minden karácsonyt itthon töltöttünk, de lélekben egy kicsit mindig NY-ban vagyunk, és mindig jóleső érzéssel gondolunk vissza erre a különleges karácsonyra.