A kérdéseidre az alábbiakat tudom válaszolni:
1. A mai napig nem volt kezemben úgy az alapszabály, hogy nyugodtan, hosszan - átgondolva a kurflikat - tudtam volna elolvasni és értelmezni az alapszabályt. Ezt Panther saját szellemi termékének tartja - tudtommal máig is - ezért nem adta ki a kezéből. Az a helyzet, hogy amikor Panther-t még barátomnak tekintettem, vakon, fenntartás nélkül megbíztam benne. Néha szót emeltem bizonyos túlságosan szigorú dolgok ellen, de mindig le lettem hurrogva, hogy Ő azt jobban tudja, mert Ő már csinált ilyet (többet is). Mivel én valóban nem csináltam alapszabályt, ezért kénytelen voltam rá hagyatkozni. Az a helyzet, hogy így került be - hivatkozva a kiemelt közhasznúságra - az is, hogy a vezetőség nem lehet máshol még tag sem. Utólag derült ki, hogy lehet ugyan ilyen alapszabályt is alkotni, de mindenki más szerint abnormálisan szigorú. Na és ami a lényeg, hogy valamennyi általam megkérdezett egyesületi tudor azt mondta - egyhangúan - hogy ez nem követelmény a kiemelt közhasznúság esetében. Tehát ez egy túl-szabályzás volt, aminek azonnal elő jött a negatívuma (Széna-téri egyeztetésről hiányzásom). Azt is tudnod kell, hogy az alapszabály kimondja, miszerint a vezetőség egy-egy tagja nem dönthet semmiben sem. Csak a 3 vezető közösen (tehát elnök, alelnök, főtitkár, ez utóbbi Panther). Tehát már alapból megkötötte az elnök kezét. Az első változatban még a képviseleti jogot is elvette volna az elnöktől. Persze ezt a részt a bírónő már az első módosítás kérő határozatában töröltette. Ezen adatok persze múltbéliek, mivel az első módosítás után már nem tudom mi is történt. Ugyanis kiléptem. Utólag visszatekintve jó döntés volt, csak későn hoztam meg. Ezért okozott a kelleténél nagyobb fájdalmat. Amit persze már kezdek kiheverni. A kilépéssel legalább 1 hónapot késtem. Bár lehet, hogy ott - Törökmezőn - kellett volna be-sem-lépni! Csakhát akkor még azt hittem, hogy nekem barátaim vannak... Abban az esetben, ha nem szavaztak volna meg egyhangúlag elnöknek, nem is vállaltam volna el az alapítást. Sajnos nem volt ellenszavazat.
2. Több dolog miatt nem küldhetett:
2a. Egyrészt azért, mert csak VBB tag lehet a VBB küldöttje. Akkor már nem voltam tag kb. 1 hete.
2b. Másrészt azért sem, mert Panther kimondottan megkért, hogy ne vegyek részt semmiféle másik egyesületi megmozdulásban, és én - akkor - a kérését meg is tartottam.
2c. A megbízásnak ezen esetekben nem csak szóban, hanem írásban is meg kell lenni, mégpedig előre megküldve a szervezőknek. Mivel éppen akkor léptem ki, logikus, hogy nem jelöltek küldöttnek. Az csak később derült ki, hogy nincs aki a helyembe léphetett volna. Ugyanis én nem csak mint kerékpáros képviseltem a VBB-t, hanem mint közlekedési szervező-szakmérnök is. Ilyen képzettségű ember pedig rajtam kívül nem volt akkor kéznél.