cSABA
2003.12.22
|
|
0 0
329
|
Hat, nem tudom, ha pontosabban van hangolva, mint általában, akkor az azt jelenti (legalábbis így logikus), hogy az akkordok is pontosabban,tisztábban szólnak. De mivel nincs Golden Melodym, így én is csak látatlanban tudok beszélni. Élőben amikor hallottam, teljesen rendben volt.
cSABA:hol olvastad amugy? Csak mert érdekelne a cikk.
Nekem gitarosok is mondtak, hogy ha nem 100% pontosan hangoljak egymashoz a hurokat, akkor az akkordok szebben szolnak. Pl. tipikus, hogy a gitaros ugy hangol, hogy megpendit egy hur uresen, egy masikat lefog, ahol elvileg ugynannak a hangnak kellene szolnia, es ugy hangolja ossze oket, hogy lassu lebeges hallatszon. Ekkor ugye nem pontosan ugyanazon a hangon szolnak (mert akkor nem lenne semmi lebeges), csak majdnem pontosan ugyanazon a hangon. Talan pont az interferencia okozta lebeges teszi szeppe az akkordot.
Nem cikk, ahol olvastam, hanem a harmonicalessons.com harmonika ajanlojaban:
http://www.harmonicastore.com/harm_dia.shtml
"These, like the Lee Oskar diatonics, are designed more for single note playing than chord style playing because of it's "equal" tuning and intonation."
A Glossary-ban meg van magyarazva, hogy mi a kulonbseg az "equal tuning" (matematikailag pontos hangolas) es a "temepered tuning" kozott. |
Előzmény: Atteeharp (327)
|
|