Üdv, nem akarok senkit elkeseríteni, de szerintem egy harmonikában sem csavarral van rögzítve a lamella. Legalábbis Hohner Pro Harp, Blues Harp, Cross Harp, J.J Milteau, Marine Band, mindben szépen szöggel van beleütve. Lehet hogy gyártanak csavarosat is(bár én ilyet még nem nagyon láttam), de itthon olyat úgysem kapsz. Ha tévedek, valaki küldjön róla nekem fényképet légyen szives.
Ennek ellenére a harmonika javítása nem lehetetlen, lásd Blues With The Feeling könyv. És a dolog működik is, nem egy harmonikát javítottam már így, igaz, a hangszer élettartama néha/általában rövidebb, mint egy új hangszeré, ám a fáradtsággal pénzt spórolhat az ember. Javítással kapcsolatban neten is sok írás van. Alapanyag egy már teljesen szétfújt harmonika, amin még vannak ép hangok.
Hogy meddig tart egy hangszer, nálam van hogy két hónap, de attól is függ, hogy mennyit használom, egy Blues Harpom már ritkán használom, az már kb 4-5 éves, igaz egy lamellája már cserélve van.
Nekem Free Blues ok bírták kb 1-2 évig, nem tudom mennyi utánhangoláson estek át. De ez játékstílustól, használattól, ilyesmiktől függ.
Azt mondják, hogy intelligensen kell játszani, és akkor nem döglik meg pár hónap alatt.
MarQczy: Lee Oskar egyszeri alkalom. Ha kell, dobj mailt.
Golden Melody: hát igen, szép hangszer, vastag hangja van, frankón kézbe passzol. Kissé drága viszont. Nem tom mire lett kitalálva, de szerintem bluesban is szépen szól. Szalay Huba kedvence.
Milliomosoknak ajánlom ezt a linket:
http://www.magyarapro.hu/main.php?cf_action=details&listing_id=47769&category_id=0414
G fekvés szerintem túl puha kezdésnek, de mondjuk nem lenne rossz, ha valaki idetéved, először beleolvasna ebbe a forumba.
Ha valaki rendelkezik bármilyen harmonikás videoval, megbizniszelhetnénk a dolgot. Mindegy min van, VHS, CD, DVD stb...
Mindenkinek Kellemes Ünnepeket és BUEK
Üdv
Attee